Bitlis’te Kanser Taraması

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te Kanser Taraması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 13:45

BİTLİS DEVLET HASTANESİNDE KANSER TARAMASI

Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), 30 yaş üstü kadın ve erkeklere yönelik kanser taraması yapıyor.
Bitlis KETEM görevlisi Dr. Cansen Aydın, sağlıklı her insanın kanser taraması yapması gerektiğini söyledi. Erken teşhis için herkesin kanser taraması yapması gerektiğini ifade eden Aydın, "Herkesin KETEM polikliniğine başvurmasını istiyoruz. Bitlis Devlet Hastanesi hizmet binasında hizmet veriyoruz. Ailede kanser olan biri varsa kendilerinde çıkma oranı çok daha fazladır ve daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Sağlıklı insanlarında tarama yapması gerekiyor. Kanser belirtileri olmadan kanser taramaları yaptırmak gerekiyor. Polikliniğimiz sağlıklı insanların gelebileceği bir poliklinik. Vatandaşların düzenli olarak taramalarına dikkat etmeleri gerekiyor. KETEM polikliniğimizde rahim ağzı, meme ve bağırsak kanseri taramalarını yapıyoruz. Meme kanseri taramasını ise 35 yaş üstü kadınlara yapıyoruz. Meme kanseri için 40 yaşından sonra 2 yılda bir mamografi çekiyoruz. 50 yaş üstü kadınlara ve erkeklere yönelikte ise bağırsak kanseri taramasını yapıyoruz" dedi.
Kanser taramalarının vücuda hiçbir yan etkisinin olmadığını belirten Aydın, erken teşhis için her kadının kendilerine başvurarak tarama yapması gerektiğini ifade etti. Aydın, "Kanser tarama sonuçlarını Ankara’ya gönderiyoruz. 15 günde sonuçlar elimize ulaşıyor. 30 yaşını doldurmamış kadınlar ise bilgi amaçlı bize başvurabilir. Kanser belirtilerinden biri de aşırı kilo kaybıdır. Hasta, 6 ay içinde çok fazla kilo kaybı yaşıyorsa hemen bize başvurmalıdır" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!