Bitlis’te Eğitime Kar Engeli

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te Eğitime Kar Engeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 23:08

Bitlis merkez ve bağlı köylerinde Mutki ilçe merkezi ve köylerinde Kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği, Tatvan, Ahlat ve Hizan ilçesinde de taşımalı eğitim gören öğrencilerinde yarın izinli olacağı bildirildi.
Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, yarın Bitlis merkez ve bağlı köylerinde eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.
Tatvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada da ilçede kar yağışından dolayı köy yollarının ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Açıklamada, "Bu taşımalı sistemle köyden ilçe merkezine veya birleştirilmiş okullara giden öğrenciler yarın izinli sayılacak. Taşımalı eğitimin dışında ilçe merkezi ve köylerde okullar tatil değildir" denildi.
Ahlat Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ise kar yağışı ve tipi nedeniyle taşıma kapsamındaki öğrenciler ile tüm köy okullarında yarın okulların tatil edildiğini bildirerek, ilçe merkezi ve Yatılı Bölge Ortaokulları’nın (YBO) eğitime devam edeceğini ifade etti.
Hizan Kaymakamlığı da ilçede etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı, taşımalı eğitim gören öğrencilerin yarın izinli olacağını duyurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!