Bitilis Üniversitesi'nde "Göçlerle Bitlis Yöresi" paneli

Güncelleme Tarihi:

Bitilis Üniversitesinde Göçlerle Bitlis Yöresi paneli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 12:23

Bitilis Üniversitesi'nde "Göçlerle Bitlis Yöresi" paneli

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından ‘Göçlerle Bitlis Yöresi’ konulu panel düzenlendi.

BEÜ Nüfus ve Göç Uygulama ve Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen panel İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Panele Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli, Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Dönmez, Dr. Öğretim Üyesi Cemal Öztürk, Erciş Ulupamir Mahalle Muhtarı Eyüphan Koşar, Araştırma Görevlisi Barış Çağırkan panelist olarak katıldı. Programın açılışında konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli, dünyada hep barış olmasını istediklerini, göçlerle ilgili paneller yerine hep güzel şeylerle ilgili paneller düzenlemek istediklerini söyledi.

Erciş Ulupamir Mahalle Muhtarı Eyüphan Koşar da Erciş’e kadar süren göç yolculukları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Koşar, "Erciş’teki Ulupamir mahallesi Hakkında Terörizm ve yönetsel bir değerlendirme” konulu sunumunu gerçekleştirdi.  Yaşadıkları sıkıntıları da dile getiren Koşar, her yıl Haziran ayında düzenledikleri şenliklerini de terör olayları ve siyaset yüzünden yapamadıklarını belirtti.

Panel, Dr. Öğretim Üyesi Cemal Öztürk’ün Ulupamir Kırgızlarının Göç Sebebi ve Günümüzdeki Yaşamları’ konulu slayt gösterisi ile devam etti. Panelde son olarak Araştırma Görevlisi Barış Çağırkan, ‘Göçmen olmanın kimlik ve aidiyet algısı üzerine etkisi: Ahıska Türkleri Örneği’ konulu sunumunu yaptı. 

GOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!