Bisikletli Sarıhan ailesi, Macaristan'a ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Bisikletli Sarıhan ailesi, Macaristana ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2012 16:54

Türkiye'ye gitmek için Hollanda'dan bisikletiyle yola çıkan öğretmen Soner Sarıhan ve eşi İnci Sarıhan, 4 yaşındaki oğluyla birlikte Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye ulaştı.

Hollanda'dan 2 Temmuz'da yola çıkan Türk Soner ve İnci Sarıhan Çifti, 4 yaşındaki çocukları Tibet ile birlikte 2 bin 400 kilometre pedal çevirdikten sonra Budapeşte'ye geldi.
Sarıhan ailesi, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliğini ziyaret ederek konsolus Ömer Acar ve personelle sohbet etti.

Büyükelçilikte dinlenen Soner Sarıhan, Bursa'nın İznik ilçesinde sosyal bilgiler öğretmenliği yaptığını belirterek öğretmen eşi İnci ve oğlu Tibet ile 7 yıldır bisiklet yolculuğu yaptıklarını söyledi.
Sarıhan, daha önce de bisikletle İran, Pakistan ve Hindistan'a gittiklerini belirtti. Sarıhan, “Küresel ısınmaya tepki ve çevre korumasına kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla bisiklet yolculuğu yaptıklarını” belirterek, “Bisikletle dünya turu yolculuklarını sürdüreceklerini” bildirdi.

Hollanda-Türkiye ilişkilerinin 400. yıl dönümü ile TEMA vakfının 20. yılı kapsamında bu yıl Hollanda'dan bisikletle yola çıktıklarını belirten Sarıhan çifti, gündüz yol aldıklarını, geceleri ise kimi zaman kamp yaptıklarını, kimi zaman da dostlarına konuk olduklarını kaydetti.

Sarıhan ailesi, 2 Eylül'de İstanbul'a ulaşmayı hedefliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!