Bisiklet tutkunlarından doğaya 765 fidan

Güncelleme Tarihi:

Bisiklet tutkunlarından doğaya 765 fidan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2017 11:48

Bisiklet tutkunlarından doğaya 765 fidan

Haberin Devamı

İZMİR'in UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne adını yazdırmış Selçuk ve Bergama ilçeleri öncülüğünde geçen Eylül ayında  ikincisi düzenlenen "UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu"na katılan bisikletçilerin Ege Orman Vakfı'na yaptıkları fidan bağışları ile Tire'nin kırsal Yeğenli Mahallesi'ndeki ağaçlandırma sahasında 765 fidanlık koru oluşturuldu.

UNESCO Dünya Mirası Yolunda Korusu'nun ağaçlandırma alanında yapılan fidan dikim törenine CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ve bisikletçiler katıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile Tire'nin kırsal Yeğenli Mahallesi Ağaçlandırma Sahası'nda oluşturulan koruluk hakkında bilgi veren Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, "Ağaçlandırma alanında ağırlıklı olarak fıstık çamı dikiliyor. UNESCO Dünya Mirası Yolu'nda bisiklet turu ile 765 fidan hayat buldu. Etkinliğin doğaya ve çevreye katkısı oldu. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"ÇAM FISTIĞI BÖLGE HALKINA KATKI SAĞLAYACAK"

Bu yıl ikincisi düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Bisiklet Turu etkinliğinde bir ilke imza atıldığını belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise "Tüm katılan bisikletçilerin bağışları böyle bir koruluk oluşturulmasını sağladı. Umarım yıllar içinde bu koruluk bir ormana dönüşecek. Çünkü 2018 yılında da devam edecek olan organizasyonda bu geleneği sürdüreceğiz. Öte yandan burada dikilecek olan fıstık çamının değerini ve bölgede yaşayan köylüler için ekonomik değerini Bergamalı olduğumuz için yakından biliyoruz. Çok önemli bir kırsal kalkınma projesi oldu. Fıstık çamlarının meyve vermeye başlaması ile birlikte köylülerin bu bölgeye sahip çıkması da sağlanmış olacak. O nedenle Ege Orman Vakfı'na seçimi için çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda hem Selçuk'ta hem Bergama'da Ege Orman Vakfı ile farklı alanlarda benzeri çalışmaları yapacağız" dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı da "Yapılan işin önemi büyük. Bu etkinlikle UNESCO Dünya Mirası Yolu'nda Bisiklet Turu'nu taçlandırmış olduk" diye konuştu. Konuşmaların ardından Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Gençol, Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı ve Bergama Belediye Başkanı Gönenç, etkinliğin koordinatörü Fatih Ertürkmen'e günün anısına plaket takdim etti ve fidanlar toprakla buluşturuldu.

BERGAMA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!