Bisiklet şölenine geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Bisiklet şölenine geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2012 17:29

Antalya'nın Alanya ilçesinde 22 Nisan Pazar günü başlayıp, 29 Nisan'da İstanbul'da sona erecek 48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na katılacak takımlar ilçeye gelmeye başladı.

Organizasyon direktörü Aydın Ayhan Güney yönetimindeki ekip, Alanya'da turla ilgili çalışmalara başladı.

Güney, ilk etabı 135 kilometrelik Alanya-Alanya olan turda 280 araç kullanılacağını, turda bin kişinin görev yapacağını anlattı.

Aydın Ayhan Güney, organizasyonda 20 hakemin görev yapacağını, turu 40 yabancı ve 35 yerli gazetecinin izleyeceğini bildirdi. Turda görev yapacak kişiler ve sporcuların ilçeye gelmeye başladığını anlatan Güney, yarın akşama kadar tüm sporcuların ve yayın ekibinin Alanya'da olmasını beklediklerini ifade etti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da turun geçen yıl Eurosport aracılığıyla 128 ülkede, 23 dilde canlı yayınlandığını hatırlatarak, buna ek olarak bu yıl ayrıca 6 ülkenin kendi televizyon kanallarından canlı yayın yapacağını açıkladı.

Turla ilgili hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığını ve herhangi bir sorun yaşanmayacağını umduğunu dile getiren Müftüoğlu, herkesin Türkiye'nin ve sporun güzelliklerini izlemeye hazır olmasını, özellikle Alanya halkından startta büyük destek beklediğini kaydetti.

-İlk ve tek kıtalararası etaplı bisiklet turu-

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Cumhurbaşkanlığı makamı himayesinde düzenlenen ve 2008-2011 yıllarında ulusal ve uluslararası spor otoritelerinin desteği ile Türkiye'nin başarılı spor organizasyonları arasında yer almayı başaran Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 2012 yılında da 8 etap boyunca bisiklet sporunun kitlelere, Türkiye'nin güzelliklerinin ise dünyaya ulaşmasını sağlayacak.

Dünya Bisiklet Birliği (UCI) takviminde 2. HC (Hors Class) kategorisinde düzenlenen ve dünyanın ilk ve tek kıtalararası etaplı bisiklet turu olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bu yıl 25 takımdan 200 bisikletçinin mücadelesine sahne olacak.

Bu yılki tur, geçen yılların aksine ters yönde ilerleyerek, Akdeniz ve Ege kıyıları boyunca devam edecek. Yeni eklenen sprint etapları ve bin 800 metrede son bulan tırmanış sprinti, dünyanın tanınmış bisikletçilerinin mücadelesine mekan olacak.

Dünyanın en önemli sporcularının katılacağı 48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda, Andre Greipel (Lotto-Belisol), Alessandro Petacchi (Lampre-ISD), Mathew Goss ve Robbie McEwen (Greenedge), Mark Renshaw ve Theo Bos (Rabobank), Denis Galymzianov (Katusha), Francesco Chicchi (Omega Pharma-Quick Step), Juan-Jose Haedo (Saxo Bank), Jimmy Casper (Ag2R-La Mondiale), Marcel Kittel (Argos-Shimano), Sasha Modolo (Colnago-GSF) ve Valentin Iglinskyi (Astana) dikkati çeken isimler olacak.

Yarışmanın etapları ve tarihleri ise şöyle:
1. Etap: Alanya-Alanya 22 Nisan 2012 Pazar
2. Etap: Alanya-Antalya 23 Nisan 2012 Pazartesi
3. Etap: Antalya-Elmalı (Göğübeli geçidi) 24 Nisan 2012 Salı
4. Etap: Fethiye-Marmaris 25 Nisan 2012 Çarşamba
5. Etap: Marmaris-Turgutreis 26 Nisan 2012 Perşembe
6. Etap: Bodrum-Kuşadası 27 Nisan 2012 Cuma
7. Etap: Kuşadası-İzmir 28 Nisan 2012 Cumartesi
8. Etap: İstanbul-İstanbul (Avrupa'dan Asya'ya) 29 Nisan 2012 Pazar
(FAL-GÜÇ-ADA)
17:06 19/04/12
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!