Birlik’te dirlik yok

Güncelleme Tarihi:

Birlik’te dirlik yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 01:19

Kentsel dönüşüm gerekçesiyle boşaltıldıktan sonra atıl kalan Birlik Mahallesi’ndeki gecekondulara kağıt toplayıcıları yerleşti. Birlik Mahallesi Muhtarı Kadriye Aras Keleş, mahallenin çöplüğe döndüğünü, gasp, taciz ve hırsızlık olaylarının da arttığını söyledi.

Haberin Devamı

Çankaya’ya bağlı Birlik Mahallesi 391. Cadde’nin sonunda bulunan ve kentsel dönüşüm projesi kapsamında boşaltılan gecekondular, kağıt ve atık toplayıcılara mesken oldu.
Gecekonduların 1 yıldır atıl halde beklediğini, bölgenin günden güne çöplüğe döndüğünü belirten semt sakinleri, tepkilerini şöyle dile getirdi:
“Mahallemiz çöplüğe döndü. Pisliğin içinde yaşıyoruz. Can güvenliğimiz yok, her gün birilerinin evi soyuluyor. Şu an belki sayı az ama önlem alınmazsa burası da Dikmen Vadisi gibi olacak.”
Çevre kirliliğinin yanı sıra bölgedeki yapılaşma nedeniyle mahalledeki suç oranının da arttığını ifade eden Birlik Mahallesi Muhtarı Kadriye Aras Keleş ise şöyle konuştu:

GASP, TACİZ, DİLENCİLİK

“Mahallemizin en büyük sorunu, buradaki çöp yığınları. Edindiğim bilgiye göre arazideki boş evlere, doğu bölgelerinden gelen insanlar yerleşti. Bu insanlar geçimlerini kağıt toplayıcılığı yaparak sağlıyor ancak dilenmeyi de meslek edinmiş durumdalar. Özellikle çocuklar, akşam saatlerinde kapı kapı dolaşıp para istiyor. Mahalledeki çocukları dövüp, harçlıklarını alıyorlar. Park ve sokaklarda kadınlara sözlü tacizde bulunuyorlar. Boş bulduklara yere topladıkları çöpleri yığıyorlar. Ne kural ne de kanun tanıyorlar.

TEK UMUDUMUZ 2 AY SONRASI

Haberin Devamı

Bu bölgenin temizlenmesi ve bu insanların buradan götürülmesi için mahalle sakinlerimiz geçtiğimiz günlerde bir imza kampanyası başlattı. İmzaların olduğu belgeyle birlikte bir de dilekçe yazarak; kaymakamlığa, emniyete, Büyükşehir ve Çankaya belediyelerine ilettim. Şimdiye kadar burayı görmezden gelen kurumlardan, ‘Kış ayında insanları sokağa atamayız. İki ay sonra bölgede ortak çalışma başlatacağız’ diye cevap aldık. Şu an tek umudumuz bu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!