Birlik’te 5 başkan gören o moloz kalktı

Güncelleme Tarihi:

Birlik’te 5 başkan gören o moloz kalktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2015 01:11

17 yıldır kaldırılmayı bekleyen ve bu dönem 5’inci başkanı gören Birlik Mahallesi’ndeki Zirvekent Sitesi önündeki moloz yığını, kaldırıldı.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in ‘Bu moloz 5 başkan gördü’ başlığıyla gündeme getirdiği Birlik Mahallesi’ndeki 17 yıllık moloz yığını, Çankaya Belediyesi ekiplerince kaldırıldı. 365 AVM ile Zirvekent blokları arasında kalan arazide bulunan ve tinercilerin mekanı haline gelen moloz yığının kaldırılmamasına tepki gösteren semt sakinleri, “Belediye araçları ve bazı şahıslar alana moloz yığıyor. Bu pislikten bıktık. Kimse temizlemiyor” demişti.
Haberin ardından harekete geçen belediye ekipleri, Çankaya Belediyesi eski başkanları Doğan Taşdelen, Haydar Yılmaz, Muzaffer Eryılmaz ve Bülent Tanık dönemlerinde kaldırılmayan moloz yığınını kaldırarak, alanı temizledi.

SPOR VE DİNLENCE ALANI YAPILACAK

Lozan Park’ın 3’üncü etabında bulunan bölgeyle ilgili hazırladıkları dinlenme tesisiyle ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, şunları söyledi:
“Lozan Park’ın üçüncü etabının olduğu alanda kalan bu bölge, Birlik Mahallesi’ndeki vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Üçüncü etabın tamamlanmasıyla bu bölgemiz içinde spor ve dinlence tesislerinin de yer alacağı yeşil bir alan olacak. Proje aşaması tamamlanan ikinci etap da genişletme safhasında. Zamanla kaybolan park içindeki su kaynağını yeniden ortaya çıkarıp, biyolojik bir gölet yapmayı planlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!