Birlik Beraberlik Sembolü “Zülfikar Parkı” Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Birlik Beraberlik Sembolü “Zülfikar Parkı” Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 10:02

Küçükçekmece Belediyesi’nin, Atakent Mahallesi Hz. Ali Camii’nin yanındaki 8 dönümlük arazide hayata geçirdiği Zülfikar Parkı, düzenlenen görkemli bir törenle hizmete girdi.
Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Av. Celal Erdoğan, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Korkut ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anaokulu öğrencilerinin de oyun alanlarını keşfetmesi amacıyla katıldığı açılış renkli görüntülere sahne oldu. Protokol üyeleri hep birlikte kurdele keserek parkın açılışını gerçekleştirirken, çocuklar ve vatandaşlarla da yakından ilgilendi.
“YENİ PARKLAR KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Açılışta konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Hz. Ali Camii’nin yanında açtığımız bu parka, onun kılıcının ismini verdik. Atakent’te yeşil alan anlamında kısa süre zarfında pek çok park alanı hizmete soktuk. Yeni parklar kazandırmaya da devam edeceğiz. Tüm Müslüman aleminin ve Alevi vatandaşların Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu alanda, 10 gün süreyle Alevi vatandaşlarımızın iftar programlarımız açık frekanstan çeşitli televizyonlardan yayınlanacak” diye konuştu.
ŞENTOP’TAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI
AK Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Mustafa Şentop da Küçükçekmece Belediyesi’nin AK Parti belediyelerinin yüz akı olduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Muharrem Ayı İslam dünyasının tarihinde acı olaylarla karşılaştığı bir ay. Alevi kardeşlerimin ve tüm Müslümanların ayını tebrik ediyorum. O, acılar bir daha yaşanmasın” diyerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
“HZ. ALİ CAMİ’NİN SAĞ ELİNDE ZÜLFİKAR”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da “Böyle bir ayda, Hz. Ali Cami’nin sağ elinde Zülfikar’ın olduğu güzel bir parkı ilçeye kazandıran Başkan Karadeniz’e teşekkür ederim” diyerek Zülfikar Parkı’nın Küçükçekmecelilere hayırlı olması dileklerini iletti. Ataş, 10 Ekim’de gerçekleştirilen Ankara’da ki terör saldırısına da dikkat çekerek, bu olayın Türkiye’nin demokrasisine yapılan bir saldırı olduğunu belirtti.
Koşu parkuru, birbirinden farklı çocuk oyun alanları, fitness alanı, havuz, futbol, basketbol, voleybol sahasıyla hizmete açılan Zülfikar Parkı, bölgesindeki yeşil alan ihtiyacına da önemli ölçüde cevap verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!