Birleşik Metal-İş: Soma iş cinayetlerinin ne başlangıcı ne de sonu

Güncelleme Tarihi:

Birleşik Metal-İş: Soma iş cinayetlerinin ne başlangıcı ne de sonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 18:15

Birleşik Metal-İş: Soma iş cinayetlerinin ne başlangıcı ne de sonu

Haberin Devamı

İstanbul, 12 Mayıs (DHA) - Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma'daki maden kazası için, "Soma katliamı iş cinayetlerinin ne başlangıcı ne de sonu" dedi.
Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu'ndan Soma'nın üçüncü yıldönümü nedeniyle yapılan açıklamada, "301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma katliamının üzerinden üç yıl geçti. Acımız hala derin, öfkemiz hala büyük. Aradan geçen bunca zamana rağmen ne suçlular cezalandırıldı, ne iş cinayetleri sona erdi" denildi ve şöyle devam edildi:
"Ne yazık ki Soma davası hala devam ediyor. Şirket hiçbir şey olmamış gibi faaliyetini sürdürüyor. İşten çıkarılan işçilerin alacakları duruyor. Ölen madencilerin aileleri ise bir umutla suçluların adalet karşısında gerekli cezayı almasını bekliyor. Soma katliamı iş cinayetlerinin ne başlangıcı ne de sonu. Maden ocaklarında, inşaat iskelelerinde, kamyon kasalarında her yıl yüzlerce işçi kardeşimiz can vermeye devam ediyor... İş cinayetlerini bir kader, bir fıtrat olarak niteleyen devlet büyüklerinin varlığı, patronların sorumsuzluğunu cesaretlendiriyor. Nasıl olsa tuz kokmuş, suçu işleyenin yanına işlediği suç kar kalıyor. Biz unutmayacağız, unutturmayacağız. Soma katliamının üçüncü yıldönümünde 301 madenci kardeşimizi saygıyla anıyoruz. Ellerimiz, işçi ölümlerinin sorumlularının iki yakasından hiç düşmeyecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!