Birinci sınıf dalgıç oluyorlar

Güncelleme Tarihi:

Birinci sınıf dalgıç oluyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 13:39

Birinci sınıf dalgıç oluyorlar

Haberin Devamı

EGE Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu, (UDMYO) Sualtı Teknolojisi Programı öğrencilerini birinci sınıf dalgıç olarak mezun ederek farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Profesyonel Sualtı Adamları Yönetmeliği'ne göre stajlarını tamamladıktan sonra birinci sınıf dalgıç yeterliliğini sınavsız olarak kazanan program mezunları, sanayi dalgıcı olarak ve gerekli sertifikaları tamamladıktan sonra turizm dalgıçlığı alanlarında görev yapıyor. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında Sualtı Teknolojisi Programı'na gençleri beklediklerini ifade eden Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve UDMYO Kurucu Müdürü Prof. Dr. Cengiz Metin, "Deneyimli, alanlarında uzman ve dinamik öğretim kadrosu ve sürekli yenilenen güncel altyapısıyla, uluslararası standartlara uygun, çağdaş ve sektörde rekabet edebilecek özgüvene ve donanıma sahip öğrenciler yetiştiren Ege Üniversitesi olarak, denizi ve sualtı sevgisini aşılamayı hedeflediğimiz gençlerimizi programımıza bekliyoruz" dedi.

DOLGUN ÜCRETLE İSTİHDAM

UDMYO Müdür Vekili ve Sualtı Teknolojisi Program Sorumlusu Doç. Dr. F. Ozan Düzbastılar ise sualtı teknolojisi teknikerlerinin, günümüzde gelişen teknoloji ve insan hayatını kolaylaştırmak için yapılan tüp geçitler, limanlar, sualtı boru hatları, fiber kablolar gibi sualtı yapılarının inşasından gemi bakımı, kafes işletmeleri, arama-kurtarma faaliyetleri, basınç odası operatörlüğü gibi geniş bir iş alanında istihdam sağlayabilen, soğukkanlı, disiplinli ve diğer meslek gruplarıyla koordineli çalışabilen kişiler olma özelliğini taşıdıklarını belirtti. Mezunların 3 bin -3 bin 500 TL'den başlayan ücretler ile göreve başladıklarını ve deneyimleri arttıkça daha geniş olanaklara sahip olduklarını dile getiren Doç. Dr. Düzbastılar, öğrencilerin staj dönemlerinden itibaren iş teklifleri almaya başladığını söyledi.

GENİŞ ÇALIŞMA OLANAKLARI

Sualtı Teknolojileri Programı eğitimleri süresince öğrenciler, en son teknolojiyi kullanarak ileri düzeyde dalış tecrübesi ve bilgisine sahip oluyor. Doç. Dr. Düzbastılar'ın dile getirdiklerine ek olarak program mezunları, sualtı inşaatları, temel kurma, ultrasonik kalınlık ölçümü, katodik koruma, sörvey çalışmaları, kaynak ve kesimler yapma, deniz deşarj hatlarının bakım ve onarımı, sondajlama ve enkaz kaldırma, derin sularda zemin araştırma sondajı, sualtı araştırmaları, dalış projeleri geliştirme, şamandıra donatım ve bakım, gemi kurtarma, her türlü sualtı yapısı bakım-onarım, akvaryum bakımı, balık çiftlikleri bakımı, denizde çevresel kontrol testleri, şamandıra bakım-onarım ve inşaatları, petrol platformu inşası ve bakımı, gaz platformu inşası ve bakımı, sismik araştırma, kanalizasyon işleri, balık ağlarının denizden çıkartılması, dalış organizasyonları kurma ve yönetme, sualtı fotoğraf ve video çekimleri, dalış eğitimi, danışmanlık ve bilirkişilik gibi pek görevde yer alıyor.

DİKEY GEÇİŞ İMKÂNI

Türkiye genelinde üniversite adayı öğrenciler tarafından en çok tercih edilen programlar arasında yer alan Sualtı Teknolojileri Programı, YGS-6 puan türünden öğrenci alıyor ve Denizcilik ve Su Ürünleri Meslek Liselerinden sınavsız geçiş imkânına sahip. İzmir'in Urla İlçesi'nde, Ege Üniversitesine bağlı Su Ürünleri Fakültesi yerleşkesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden programın mezunları ayrıca Su Ürünleri Fakülteleri ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği bölümlerine dikey geçiş yaparak lisans diploması alabiliyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!