"Birçok ilk birlikte yaşadık"

Güncelleme Tarihi:

Birçok ilk birlikte yaşadık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 15:02

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, “Türk atletizmi artık kendi kıtasının liderleri arasında, dünyada hatırı sayılan bir yerdedir” dedi.

Terzi, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 2004 yılı sonundan bu yana üstlendiği Türkiye Atletizm Federasyonu başkanlığı görevinde sıkıntılı dönemler de geçirdiğini kaydetti.

Görevi süresince atletizm adına çok mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Terzi, şöyle konuştu: “2004'ten bu yana sürekli ve istikrarlı bir gelişme gösteren atletizmimiz, giderek artan başarıların ardından Londra Olimpiyatları'ndaki madalyalarımızla taçlandı. Ancak Londra'daki başarı şahsım ve ekibim için heyecan ve şevkle koşmaya devam ettiğimiz maratonun bir ara geçiş noktasıdır. Göreve geldiğimde uygulamaya koyduğumuz soktuğumuz projeler ve kurduğumuz sistemin doğal sonucu olarak, çok daha büyük hedeflere ulaşabiliriz. 'Hedefe vardım' diyebileceğime inandığım 2016 yılı sonuna kadar görevime devam etmeyi arzuluyorum. Bu nedenle, 21 Ekim'de yapılacak olan Türkiye Atletizm Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu'nda bir dönem daha başkanlığa aday olacağımı huzurlarınızda açıklıyorum.”

-“Başkanlığım dönemimde, atletizm tarihimizde birçok ilki yaşadık”-

Terzi, Türk atletizmi 8 yıl önce bulunduğu yerde olmadığını anlatarak, “Türk atletizmi artık kendi kıtasının liderleri arasında, dünyada hatırı sayılan bir yerdedir. Federasyon başkanlığım dönemimde, atletizm tarihimizde birçok ilki yaşadık. 2010 Avrupa Şampiyonası'nda madalya sıralamasında ülkemiz 3 altın ve 1 gümüş madalya ile 50 Avrupa ülkesi arasında 5'inci sırayı aldı. 2012 yılında Helsinki'de yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ise 4 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla İngiltere, İspanya, Hollanda gibi atletizmde gelişmiş ülkelerin önünde bir kez daha 5'inciliği elde ettik” diye konuştu.

Bu dönemde Türk atletizm milli takımının Avrupa Süper Lig'ine yükseldiğini belirten Terzi, şöyle devam etti: “2011 yılında 1. Lig'i ilk sırada tamamlayan Türkiye, Avrupa'nın en iyi 12 takımından biri olarak, Avrupa'nın ülkeler arasında düzenlenen tek puanlı şampiyonasında en üst düzeyde yarışmaya hak kazandı. Sportif başarısını organizasyon başarılarıyla da sürdüren ülkemiz, 9-11 Mart'ta İstanbul'un ev sahipliğinde ilk kez atletizmde bir dünya şampiyonasını yaptı. Bu şampiyonada elde edilen bir gümüş ve bir bronz madalya da yine ülkemiz için bir ilkti. Bildiğiniz gibi, 2012 Londra Olimpiyatları'nda 33 sporcu ile tarihimizdeki en büyük olimpiyat katılımını gerçekleştirdik. Türk atletizmi tüm branşlarda yükselmektedir. Bugünkü hedeflerimiz arasında, 2016 Olimpiyatlarında 50 ile 60 arasında sporcumuzla katılmak bulunmaktadır. Bu sayı, 2020 Olimpiyatlarında 100'ü bulabilecektir. Ülkemizde istihdam ettiğimiz ya da danışmanlık aldığımız dünyanın önde gelen yabancı antrenörlerin ve yerli antrenörlerimizin katkısıyla, atletlerimiz her yıl ortalama 86 rekora imza atıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!