Bırakın 4 yıl kalalım

Güncelleme Tarihi:

Bırakın 4 yıl kalalım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2007 00:00

Futbol Federasyonu Başkan Vekili Keçeci, "Biz görevimizde yasanın emrettiği 4 yılı da tamamlamak amacındayız" diye konuşurken, olağanüstü genel kurula gidilmemesi yolunda çalışma içinde olduklarına dair de açık bir mesaj verdi.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Affan Keçeci, Federasyon Yönetim Kurulu olarak, yasanın emrettiği dört yılı tamamlamayı amaçladıklarını bildirdi. Dün Kemer’in Beldibi beldesinde başlayan Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) düzenlediği "2006-2007 Sezonu Devre Arası Hakem Semineri"nde konuşan Keçeci, federasyonun görevini büyük bir özveriyle sürdürdüğünü söyledi.

Yargıyı bekleyin

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun görev süresiyle ilgili basında bir takım haberler çıktığını vurgulayan Keçeci, hakemlerin bunlardan etkilenmemelerini istedi ve şöyle konuştu: "Yönetimler gelir gider. Bizler de bu görevi özveriyle yürütmekteyiz. Yasanın emrettiği 4 yılı da tamamlamak amacındayız. Şunu bilmenizi istiyorum, daha önceki Teftiş Kurulu’nun bir raporuyla ilgili Sayın Başkanım Haluk Ulusoy’un yargıda bir konusu var. O sonuçlanıncaya kadar herkesin beklemesi gerekir.

Merak ettiğim, anlayamadığım başka bir konu var. O da görev yapan bizlerin gitmesi için imza toplanması. Zira, gerekçeye anlam veremiyorum. Bizim yapmış olduğumuz bir yanlış, bilmediğimiz bir şey varsa önümüze koysunlar. Kimsenin de bir şey ortaya koyduğu yok. Ama ’gitsinler’. Bizler fahri olarak görev yapan insanlarız. Morale ihtiyacımız var. Ama moralimiz hiç bir zaman bozulmadı. Bildiğimiz yolda devam edeceğiz."

İşimiz kolay değil

Seminerde konuşan MHK Başkanı Mustafa Çulcu da ilk yarıdaki karşılaşmaların bazılarında hakem hataları olduğunu ifade ederken, bunlarda art niyet aramanın hoş olmadığını vurguladı. Çulcu, Futbol Federasyonu’nun hakemlerden tek beklentisinin, başarılı yönetim göstermeleri olduğunu belirterek, "Böyle politik seçim atmosferi söylentilerinin olduğu bir dönemde, sizlerin, bizlerin işinin çok zor olduğu göz ardı edilmemeli" diye konuştu.

İlk yarıdaki hakem hatalarının telafi edilebilir olduğunu, ancak ikinci yarıda maçların telafisinin mümkün olmadığını da vurgulayan MHK Başkanı, sezonu en az hakem hatasıyla tamamlamayı amaçladıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!