Bir teselli ver

Güncelleme Tarihi:

Bir teselli ver
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1997 00:00

Hasan YILMAER
Haberin Devamı

Şans meleği, Fenerbahçe'ye bir kez daha güldü. Ama sanırım bu onun son tebessümüdür. Cumartesi günü, lig sonuncusu olmamak için çırpınan Ankaragücü'ne puan veren Fenerbahçe'nin, yine de haftanın karlı takımı olması bir mucizedir.

Fenerbahçe, en kötü oyununu oynadığı maçtan sonra ardındaki takımı 3 puan geçiyor, ezeli ve ebedi rakibi Galatasaray'a 8 puan takabiliyorsa bunda şansın bir değil, binbir rolü vardır.

Sen olmayacak puanlar verecek ve moralman yıkık duruma geleceksin, sonra da ertesi gün bir bakacaksın ki üç rakibin; Trabzonsor, Beşiktaş ve Galatasaray da sana çalışmış, ‘‘Teşekkürler, biz yiyemedik, yine sen buyur’’ demişler. Bundan iyisi can sağlığından öte.

Fenerbahçe, şimdi altın değerinde bir büyük fırsatın kolları arasındadır. Önümüzdeki hafta, ulusal maç nedeniyle boştadır. Üstelik Sayın Ulusal Teknik Direktör Mustafa Denizli, lig lideri senden sadece iki kişi lig onuncusu ile puan paylaşımı yapan Galatasaray'dan ise altı kişi almış, yani senin sakatlık, yorgunluk riskin çok düşük. İşte bundan yararlanmalısın.

Sakatlar düzeltilip, yorgunlar dinlendirilecek, moralsizlere moral aşılanacaktır. Bu işi yapması gereken Teknik Direktör Gospodin Bariç'tir ama, benim ondan pek umudum yoktur.

Bu iş yine Başkan Şen'le, Futbol Şubesi Başkanı Sayın Vefa Küçük'e düşmektedir.

Gospodin Bariç'ten umudum yok, çünkü o Ankaragücü beraberliğinin sorumluluğunu son yirmi dakikada oyuna aldığı Tarık'a yükleme basiretsizliğini göstermiştir. Adama ‘‘A be Gospodin, sen bu takımı Parreira kıskançlığı içinde yaz-boz tahtasına çevirmeden vazgeç, bildikleri gibi oynamalarına müsaade et her şey yoluna girer’’ demezler mi?

İşte bu nedenlerden ötürüdür ki, önümüzdeki bu inanılmaz fırsatın değerlendirilmesi için tüm Fenerbahçeliler başkan ve yardımcısına umut bağlamışlardır.

Önümüzdeki hafta oynanacak Bursa maçı, Fenerbahçe'nin şampiyonluğa giden yolunda kilometre taşı olabilir.

Bu fırsatın harcanmasının büyük günahı ve de vebali vardır.

Bu böyle biline ve hesaplar ona göre yapılıp, kulaklar buna göre çekilmelidir...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!