Bir tek senaryo değişti

Oyun piyasasında ölü sezona giriliyor… Yeni nesil konsollarla birlikte uzun zamandır görülmemiş bir hareketin yaşandığı sektör bir dahaki eylül ayına kadar böyle bir heyecan yaşamayacak.

Haberin Devamı

Kısaca 2013 sonbaharının en büyük bombası Xbox One ve Sony Playstation 4 oldu. Bu yeni nesil konsolların beklentiyi ne kadar Bir tek senaryo değiştikarşıladığı tartışmaya açık. Ekran çözünürlüğünün 720p olduğu bu cihazlar 4K TV’ler yaygınlaşmadan tam olarak görüntü performanslarını ortaya koyamayacaklar gibi. İki cihazın karşılaştırılmasıyla ilgili olarak oldukça çok makale yayınlandı. Biz şimdi 2013 sezonunu kaparken kimileri için yılın en önemli oyunu olan Call of Duty (CoD) Ghost’tan bahsedeceğiz.

Call of Duty hakkında çok şey söylemeye gerek yok. 2004’ten beri Activision bünyesinde çıkan oyun içinde ilk bakışta pek bir yenilik olduğunu söylemek zor. Oyunun yapımcısı Infinity Ward burada yıllar içinde kemikleşmiş oyuncu kitlesini kaybetmemek için uzun zamandır olduğu gibi elini biraz korkak alıştırmış. CoD’u CoD yapan bütün unsurlar oyunun içinde aynen yer almaya devam ediyor. Bu yıl ise yeni olarak tanıtılabilecek tek unsur yeni hikâye kurgusu.

Haberin Devamı

Call of Duty Ghosts’un senaryosuna bakıldığında oyun kabaca ‘Amerika’yı kurtarmak yine bize düştü’ oyunu. Kuzey Amerika topraklarını elinde bulunduran Federation isimli bir gruba karşı mücadele eden Logan isimli bir askeri canBir tek senaryo değiştilandırıyoruz. Logan kardeşi Hesh ve Babası Elias ile birlikte ABD’nin ‘yeni bağımsızlık savaşı’na katılıyor. Ve Güney Amerika birliklerinden oluşan Federation’a karşı mücadele ediyor.

Oyun süresince yapıma ismini veren Ghosts yani ‘Hayaletler’ takımının bir parçası oluyoruz. Hayaletler kabaca 5 kişiden oluşan bir özel harekat ekibi. Federation’ın başında ise Rorke isimli eski bir Ghosts üyesi var. Rorke bir Hayaletler ekibine dahilken bir görevde ekibinin kendisini yüz üstü bıraktığını düşünerek Hayaletleri yok etmek ve ABD’yi ele geçirmek üzere yeni bir oluşumun içinde giriyor. Oyunun senaryosu boyunca amacımız ise Rorke’ saf dışı bırakmak.

Haberin Devamı

Senaryo dışında pek bir yenilik içermeden CoD Ghosts yeni nesil konsollarda da görsel olarak hayal kırıklığı yaratmışa benziyor. Ama her şeye rağmen serinin hayranlarının oyunu heyecanla oynayacağı kesin. Yapımın sonunda ise bir Eminem sürprizi var.

Aral İthalat'ın Türkiye'ye getirdiği Call of Duty Ghosts Xbox 360 ve Playstation 3 için 220 liraya satılıyor.

Yazarın Tüm Yazıları