Bir tarih kapanıyor

Güncelleme Tarihi:

Bir tarih kapanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2010 00:00

Başkent’in güvenlik açısından en sorunlu bölgelerinin başında gelen Çinçin Bağları’nda değişim yaşanıyor. Gecekonduların yıkıldığı dönüşümde üçüncü etaba gelindi. İlk etabın tamamlandığı Çinçin’de Altındağ Emniyet Müdürlüğü’nün yeni binası da yapılıyor.

Haberin Devamı

YILLARDIR adı yasadışı işlerle, kavgalarla ve asayiş sorunlarıyla anılan, ünü tüm Türkiye’ye yayılmış, “polisin bile zor girdiği” mahalle olarak bilinen Çinçin Bağları mahallesinde gecekondular tarihe karışıyor.
Altındağ Belediyesi, Çinçin’i gecekondulardan ve sağlıksız yapılaşmadan arındırıp daha sağlıklı bir görünüme kavuşturacak olmanın yanı sıra, Çinçin’in hafızalarda kalan kötü imajını da silmek için çalışmalarını sürdürüyor. Altındağ Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan toplu konutlarda birinci etap tamamlandı, ikinci etabın inşaatı hızla devam ederken, üçüncü etap için de düğmeye basıldı. Üçüncü etap yıkımlarını okulların tatil olması ile hızlandıran Altındağ Belediyesi’ne bağlı yıkım ekipleri, Çinçin’i yeni bir görünüme kavuşturmak için çalışıyor.
İkinci etap yıl sonuna
Üç etaptan oluşan kentsel dönüşüm çalışmalarında 784 konutun bulunduğu birinci etap çalışmaları tamamlandı. İkinci etap çalışmalarının ise bu yılın sonunda bitmesi bekleniyor.
Çinçin’deki görünümü değiştirecek, bölgenin hem görünümünü hem de tarihini aydınlatacak olan dönüşüm çalışmalarının son etabı için ise çalışmalar başladı. Çalışmalar kapsamında bugüne kadar 100 gecekondu yıkıldı. Üçüncü etap çalışmalarının bitmesiyle birlikte “Çinçin Dönüşüm Projesi” tamamlanacak, bölge yepyeni ve tertemiz bir görünüme kavuşacak.
TOKİ  ile işbirliği
Son etap çalışmalarında, TOKİ işbirliğiyle yapımı gerçekleştirilecek konutlar dışında cami, spor alanları ve ticaret merkezlerinin de yapılması planlanıyor.
Dönüşüm gerçekleştirildikten sonra, yıllarca Ankara polisinin güvenliğini sağlamak konusunda zaman zaman zorlandığı Çinçin’in orta yerine Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü de taşınacak. İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının inşaatında da son aşamaya gelindi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Çinçin’in artık gecekondularla, suçla ve düzensizlikle anılmayacağını belirterek şunları söyledi:
Konutlara yoğun ilgi
“TOKİ ile bu alanda güzel bir işbirliği gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Birinci etap çoktan tamamlandı, hak sahipleri uzun zamandır evlerinde oturuyorlar. Ankara’nın başka semtlerinden farklı mesleklerden insanlar da buradan ev satın aldılar. Birinci etaba özellikle emniyet mensuplarının ilgisi yoğun oldu. İkinci etabın inşaatları ise bitmek üzere. Biz bu arada üçüncü etap için kolları sıvadık ve yıkımlara başladık. Yıkım çalışmalarımız üçüncü  etapta çok daha kolay ilerliyor. Çünkü insanlar yıllardır çektikleri çilelerin sonunda nasıl evlerde oturacaklarını gördükleri için bizimle işbirliği yapıyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!