Bir sergiden diğerine

Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği 96. Yıl Sergisi, önceki gün Taksim Sanat Galerisi’nde açıldı.

Ay sonuna kadar devam edecek sergiye katılan sanatçılar arasında yer alan ressam Nihal Güres, aynı gün 14 Mayıs’ta da kişisel sergisini açacağını belirtti.

Hediyesi hazır

İzzet Çapa, önceki gün Decorum mağazasındaydı. Ünlü tasarımcılara ait ürünlerin bulunduğu mağazayı altüst eden Çapa, Sedef Çalarkan’a ait Osman koleksiyonundan satın aldığı bir çanta ile oradan ayrıldı. Çapa, bir arkadaşı için doğum günü hediyesi aradığını, aradığı o hediyeyi sonunda burada bulduğunu söyledi.

Yeni yaşa defileli kutlama

Ayla Dümer, 2005 ilkbahar-yaz koleksiyonunu önceki akşam Teşvikiye’deki atölyesinde düzenlenen bir defile ile tanıttı. Ece Gürsel, Sema Şimşek, Sedef Avcı, Melis Teközgen, Merve Erol ve Zeliha Çal gibi başarılı mankenlerin görev aldığı defilede, toplam 70 parça giysi sergilendi. Organizasyonun finalinde podyuma gelinlikle çıkan Ece Gürsel izleyiciler tarafından ayakta alkışlanırken, aynı gün yeni yaşını da kutlayan Dümer’in neşesine diyecek yoktu.

Bayram çocukları gibi

Türkiye’nin ilk ‘design store’u olan Decorum, Dice Kayek, Karim Rashid, Defne Koz gibi dünyaca ünlü tasarımcıların ürünlerini tüketiciye sunuyor. Paris, Milano ve Londra’da örnekleri bulunan bu yeni mağazacılık anlayışını İstanbul’a taşıyan Decorum, bünyesine altı ay önce kurulan ‘Osman’ı da kattı. Türkiye’de satışa çıkmadan önce 2005 Paris Pret a Porte fuarında sergilenen markanın yaratıcısı Sedef Çalarkan ile Kemal Edes, gördükleri ilgiden çok da memnun. Pek çok ünlü ismin akın ettiği Maçka’daki mağazada objektifimize takılan son isim Dilruba Sarıyer oldu. Kendisine bir çanta alan Sarıyer, onu arkadaşı Kerem Fildişi’ne gösterirken de bayram çocukları gibi neşeliydi.

İlle de doğal olsun

İlk dükkanı 1979’da Manhattan’da açılan Hot&Crusty, yayılmaya devam ediyor. Ütopya A.Ş. tarafından Türkiye’de de üretime başlayan marka, tamamen doğal teknikler ve doğal malzemelerle hazırlanan, hiçbir şekilde suni renklendiriciler, kimyasal maddeler kullanılmayan ekmek ve hamur işleriyle beğeni topluyor. Macro, Tansaş ve Gima süpermarketleri, Hot&Crusty Bakery Pizzeria Cafe Kandilli ile Maslak Çarşı’nın içinde bulunan Hot&Crusty Cafe Brasserie’de bu ürünlerden bulmak mümkün...

Koreli şarkıcı İstanbul’da

Koreli pop şarkıcısı Mina, geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’a geldi. Oryantal Semra Su’dan dans dersleri alan Mina, önceki gün ise Garami Meyhane’de objektifimize takıldı. Cihan Doğan’ın program yaptığı mekanda geç saatlere kadar eğlenen, Su’dan öğrendiği kıvrak figürleri pistte sergileyen şarkıcıya, Garami’nin işletmecisi Ertun Yıldız da özel ilgi gösterdi.
Yazarın Tüm Yazıları