Bir rüya gibi

Güncelleme Tarihi:

Bir rüya gibi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2004 01:41

Detroit Pistons’ın Türk yıldızı, ‘Son saniyelere girdiğimizde yukarıdaki saate baktım. ‘Artık rüyalarım gerçek oluyor’ dedim. Doğu yakası ve Lakers final maçları şerit olarak gözümden geçti. Hakemin bitiş düdüğü ile ‘bu iş bitti’ dedim’ yorumunu yaptı.

25 yaşını yeni dolduran Mehmet Okur, NBA’de Lakers hanedanını çökerten Detroit Piston’un gözde oyuncusu olarak dünya ve Türk spor tarihine geçti.

Okur, antrenörleri Larry Brown’un takımda geliştirdiği ‘aile duygusu’ ile zafere ulaştıklarını söyledi.

Mehmet, final maçını şöyle anlattı: ‘Finallerde 3-1 önde olmamıza rağmen son maçı kazanmamız gerektiğine inanıyordum. Zira rakibimiz efsanevi takım Lakers idi. Üç şampiyonluğun sağladığı oyun tecrübesi yanısıra dünyanın en iyi iki oyuncusu Shaquel O’Neall ile Kobe Bryant, şöhretler listesine geçen Gary Payton’ın yer aldığı Lakers’ı ikinci yarıda 25 sayı geride bırakmayı başardık. Ama yavaşlamadık, yüklenmeye devam ettik.

Shaq, pota altında topu kaptığım için sol koluyla suratıma vurdu. Topu gene alamadı. Son saniyelere girdiğimizde yukarıdaki saate baktım. ‘Artık rüyalarım hakikat oluyor’ dedim.

Özel uçak tutuldu

Türkiye’de basketbole başlayışım, Milli Takım’la maçlarım, ABD’de çeşitli kulüplerde seçimlere katılışım, Pistons’a girişim, ikinci yılda normal sezon, ardından Doğu yakası şamiyonluğu ve Batı şampiyonu Lakers’la final maçları şerit olarak gözümün önünden geçti.
Hakem düdüğünü çaldı, binlerce seyirci sahaya atladı. Tamam bu iş bitti, şampiyonuz dedim.’

Mehmet Okur, ‘İnanılmaz bir dostluk, arkadaşlık ve dayanışma başladı takımda. Hepimiz birbirimizin açığını kapamaya uğraş gösterdik. Lig başından itibaren bu sistem gelişip yerine oturdu. Sanki kalabalık bir aile idik. Giderek kendimize güven geldi’ dedi. Mehmet, ‘Gerçek bir aile anlayışı hakim Pistons’da. Lakers’la finalleri oynamaya giderken Joe Dumars, kulüp sahibi Davidson’a ‘Oyuncuların eşleri ve çocuklarını da Los Angeles’e gönderelim, aynı otelde kalsınlar. Moralleri yükselir, gözleri arkada kalmaz’ diyerek ikinci bir özel uçak kiralanmasını da kabul ettirdi’ diye konuştu.

Para almıyorlar

Memo,
Pistons’da kalacak mı, yoksa gidecek mi?

2.11 m’lik gururumuz, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Detroitliler beni çok seviyor, her gittiğim yerde çoluk-çocuk, erkek-kadın yanıma yaklaşıp ’Ne olur burada kal, Pistons senin yuvan’ diyorlar. Lokantalarda yemek parası almak istemiyorlar. Mahalle komşularım çiçek yolluyor. Bu takımda kalmak, gelecek yıl bir şampiyonluk daha kazanmak isterim. Ama bana yapacakları teklif de önemli.

Türk sporunun gururu, NBA içindeki yerini şöyle anlattı: ‘NBA’e gelmeden korkularım vardı. Hidayet ile konuşurdum bana çok destek verdi, tavsiyelerde bulundu. Lakers’a karşı oynadığım ilk maçta Shaq bana sayı attırmadı, moralim bozulur gibi oldu, bir ay kadar zorluk geçirdim. Ama arkasından Detroit’e geldiklerinde 22 sayı yaptım. Ondan sonra ligde hiçbir oyuncuya karşı eziklik duymadım, güvenim giderek arttı. Şimdi en aşağı diğer takımların en iyi oyuncuları düzeyindeyim.’

MEMO İLE YAŞLANMAK İSTİYORUM

ŞAMPİYON takımın başkanı Joe Dumars, Memo için şunları söyledi: ’Memo hem içeride hem de dışarda oynayabilen bir oyuncu. Üstelik orta oyuncusu yapısına rağmen çok iyi şutör. Defansı da, ribaundu da iyi. Bu takımda Memo ile yaşlanmak istiyorum. Bizde kalması için ne gerekiyorsa yapacağız.’ Detroit Pistons’ın sahibi otomotiv sanayi milyarderi 81 yaşındaki Bill Davidson, Mehmet Okur’a ’Eşinle mutlu yaşam diliyorum. Balayını takiben hemen gel. Sana ihtiyacımız var’ dedi.

BEYAZ SARAY’A GİDECEK Okur, gelecek sezon başında, şampiyonluk yüzüğünü alacak. Detroit Piston’da kaldığı takdirde Beyaz Saray’a giderek Başkan George W.Bush’un davetine katılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!