Bir penaltıya cenaze masrafı!

LİGDE 29. hafta F.Bahçe’ye 3 puan ve penaltı getirdi. Maçın başlama düdüğüne kadar Türkiye’nin adeta sorusuydu: "Fenerbahçe penaltı kazanacak mı, yoksa yine hava mı alacak!"

Tabii, ısmarlama penaltı olmaz. Ben bu yazıyı taraftarların merakına borçluyum. Çünkü iş o hale geldi ki; penaltı olacak mı olmayacak mı, olursa hakem verecek mi sorusuna bahisler oynandı. Anket sorusu oldu ve Hürriyet’in manşetinden çıkan sonuç ilginçti.

Penaltı verilirse; "Yüzde 71.74 taca atılsın."

Alex’in alnında enayi yazmıyor

Ama Alex’in alnında enayi yazmıyor. Penaltı futbolun kurallarından biridir. Kazanana avantaj, cezayı yiyene ve hakeme başağrısıdır.

Sadece bizim sorunumuz değil penaltı tartışması. Dünyanın neresinde futbol oynanıyorsa, penaltılarda mutlaka hır çıkıyor. İngilizlerin efsane FIFA Başkanı Sir Stanley Rous, çareyi hakemleri yüreklendirmekte bulmuştu. Kurallara rağmen, çok hakem penaltı çalmaktan ürküyordu... FIFA bütün statların hakem odalarına bir uyarı yazısı astı: "Hakem arkadaşlar, penaltı çalmaktan asla korkmayınız, cenaze masraflarınız tarafımızdan karşılanacaktır."

Sir Stanley Rous FIFA Başkanı

Şimdi sanmayın ki, penaltı dırdırı gündemden kalkacak. Bakın, F.Bahçe’nin ezeli rakibi Galatasaray’dan her gün bir penaltı iğnesi geliyor. İçinde baskı, mizah ve çokca da hesaplar taşıyor. Ama gelde bunu yöneticilerimize anlat. Hakem verse de vermese de asla kimseyi memnun edemiyor. Sir Stanley Rous’un kuralları soyunma odasına değil hakemlerin beynine yazdığı anlaşılıyor.

Meğer, ne kadar kolaymış...

Çağımız bilgi çağı. Gördüğünüz gibi tarihten hiçbir şey saklanmıyor!!!
Yazarın Tüm Yazıları