Bir mağduriyet bin kaçamak örter

TAMER Karadağlı’nın başına gelen, bütün erkeklere ders olmalı.

Yok, zannettiğiniz gibi değil, ‘Dikkat edin kamera olabilir’ demeyeceğim. Yeri gelmişken... Bu ‘dikkat et’ kadar mana yoksunu bir laf daha duymamışımdır. ‘Kendine iyi bak’tan beter. Türkiye’de her yeriniz dikkat kesilse ne olacak... Belki tam da Türkiye’de yaşadığımız için habire söylenmesi icap eden bir laf olabilir, ama misal gecenin yarısı yatak odasına tanker, kamyon, minibüs giren memlekette dikkat etmekten ziyade her an kelime-i şahadet getirmek daha doğru bence.

Hele bu sevişme meselelerinde... Dikkat etmenin bir de ayıp tarafı var.

Tam havaya girmişken ‘Bi dakika kamera var mı bakıcam’ dese adam ya da kadın... Bu itimatsızlık üzerine olayın bir şey olmamış gibi normal seyretmesi mümkün mü? Yani kamera çıksa da çıkmasa da sevişme başlamadan bitmiş demektir.

* * *

Uzatmayayım, ders olsun derken başka bir şey kastediyorum. Hatta ters yönde bir dikkat denilebilir benimkine.

Şimdi şöyle:

Kaçamak yapmaya karar verdiniz diyelim. Gerçi buna karar verilir mi bilmiyorum. Belki öyle pat diye kaçamağı geliyordur insanın. Hani ‘Bağlasalar duramam’ misali. Her neyse, kaçamak yapacağınız kişinin başınıza çorap örecek biri olmasına özen göstereceksiniz.

‘Üstünde mi yazıyor’ diyeceksiniz. Açıkça yazmaz ama ihtimalin yüksek olduğu durumlar vardır, onları bileceksiniz. Mesela kafelerde elinde telefonla bekleşenlerden birini seçerseniz yanılma ihtimaliniz bir hayli düşük olacaktır.

Diyeceğim şu: Selametiniz için partneriniz size mutlaka tuzak kurmalı! Ki kaçamaktan sonra mağdur duruma düşesiniz. Unutmayın, ‘Bir mağduriyet bin kaçamak örter’. Yok, atalarımızın değil benim sözüm.

Mağdur olun ki herkes size sahip çıksın. Hatta ağlayanınız olsun. Bakarsınız şahsınızı koruma cemiyeti bile kurulmuş.

Birol Güven nasıl sahip çıktı mesela Tamer Karadağlı’ya... Pınar Altuğ’a da sahip çıkacaktı aslında ama Tomy basiretsiz davrandı, becerip de bir gizli kamera olayı gerçekleştiremedi.

Bu durumda Birol Güven ne yapsın tabii...

* * *

Şimdi Tamer Karadağlı’nın yaptığı, aile bilmemnesini şeytmiyor netice olarak. Kameraya aldılar çünkü. Karısı bile daha çok bağlandı kocasına.

Biri, ‘Kocanız sizi aldatıyor hanımefendi’ dediğinde, soracaksınız, ‘Kameralı mı, kamerasız mı?’

Kameralıysa sayılmaz. Mağduriyet var çünkü.


MIŞ-MUŞ

Hakkári’de bir genç, sevgilisine 25 metrelik aşk mektubu yazmış.

Doğu değişiyor; eskiden 25 metrelik kebap yaparlardı.

Erdoğan, ‘Dünyanın en etkili liderleri’ listesindeymiş.

‘Yan etki’ olmasın?

Sigara içen 20 yıl yaşlanıyormuş.

‘Hızlandırılmış ömür.’

Ecevit kürsüye hızlı vurunca eli sakatlanmış.

Hemen bir yazı dizisi hazırlamak lazım... ‘50 Yılda Kürsü Sakatlayan Ellerden Kürsüde Sakatlanan Ellere...’
Yazarın Tüm Yazıları