Bir koltuk 50 bin Dolar

Güncelleme Tarihi:

Bir koltuk 50 bin Dolar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 09:14

215 ülkede yüz milyonlarca kişinin TV’den canlı izlediği karşılaşmada, salonun en ön sırasındaki koltuklar sadece bu maç için 50 bin dolara alıcı buldu.

Haberin Devamı

MAÇ SONRASINDA ORTALIK KARIŞTI (Foto Galeri)

32 YILLIK GELENEK BOZULMADI

LOS ANGELES LAKERS'IN ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI (Foto Galeri)

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi’nde 2009-2010 sezonunun şampiyonu, Los Angeles Lakers oldu... Final serisinin 7. ve son maçında konuk ettiği Boston Celtics’i 83-79 mağlup eden Lakers, seriyi 4-3 önde bitirerek 16. şampiyonluğunu kazandı.Basketbolseverlerin günlerdir heyecanla beklediği karşılaşma, biletlerine en fazla ücret ödenen spor müsabakalarından biri oldu. Staples Center’da,  ünlü aktör Jack Nicholson’un sürekli oturduğu koltuğun yanındaki koltukların her biri sadece bu maç için 50 bin dolara satıldı. Salonda görüş açısı en kötü olan koltuklar bile karaborsada 1.000 dolardan alıcı buldu. Kobe’nin heykeli dikilecek215 ülkede 41 dilde yayınlanan maçta “En Değerli Oyuncu (MVP)” ödülünü, 23 sayı, 15 ribaund, 2 asistlik performans sergileyen Los Angeles Lakers’ın süper yıldızı Kobe Bryant aldı. Ligde beşinci şampiyonluğunu kazanan Kobe, altı kez mutlu sona ulaşarak bu alanda rekoru ellerinde bulunduran Kerim Abdul Jabbar ile Michael Jordan’a bir adım daha yaklaştı. Staples Center’ın dışındaki, Magic Johnson’un heykelinin yanına Kobe’nin heykeli dikilecek. Los Angeles Lakers’in koçu Phil Jackson ise, NBA’deki 11. şampiyonluğuna ulaşarak, kırılması güç bir rekorun sahibi oldu.

Haberin Devamı

Lakers şampiyon olduğu için borsa %16 yükselecek

Lakers taraftarları, dünkü şampiyonluktan sonra Los Angeles sokaklarında taşkınlık yaptı.

NBA’de hangi takımın şampiyon olduğu abd’de borsayı da yakından etkiliyor. Los Angeles Lakers’ın şampiyon olduğu senelerde dow jones ortalama %14 yükseliş gösterirken, bu rakam Lakers, Boston’ı yenerek şampiyon olduğunda %16’lara çıkıyor. Öte yandan Celtics’in şampiyon olduğu yıllarda endeks ortalama %0.4 gerilerken Celtics’in finali kaybettiği yıllarda ortalama %23 değer kazanıyor borsa.

DEV FİNALİN RAKAMLARI

50.000 dolar :  Salonun en sırasındaki koltuğun bir maçlık fiyatı.

1000 dolar :  Salondaki en kötü koltukların karaborsa fiyatı.

Haberin Devamı

215 : Maçın yayınlandığı ülke sayısı.

400.000 : ABC Televizyonu’nun maçta 30 saniyelik reklam için aldığı para.

41 : Maçın seyredildiği ülkelerdeki dil sayısı.

51 :  çin’de maçı yayınlayan TV kanalı sayısı.

280 :  Karşılaşmayı izleyen yabancı gazeteci sayısı

sinema ve müziğin yıldızları da maçtaydı

Leonardo Di Caprio, Courtney Cox, Christina Aguilera, Jack Nicholson, Kim, Khloe ve Kris Kardashian, Dustin Hoffman, Andy Garcia, Greg Kinnear,George Lopez, Jake Gylenhall, Hillary Swank (sinema ve TV). Anthony Kredis (Red Hot Chili Peppers), Adam Levine, Usher, (müzik).

Shaqulle O’Neal Lakers’a dönüyor

LOS Angeles Lakers ile daha önce 3 kere şampiyonluk yaşayan dev pivot Shaquille O’Neal, efsaneleştiği takıma geri dönüyor. Çıkan haberlerinardından resmi twitter hesabından açıklama yapan Shaq, “Evet çıkan haberler doğru. LA’e geri dönüyorum” dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!