Bir haftada dördüncü kaza!

Güncelleme Tarihi:

Bir haftada dördüncü kaza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2015 18:40

IndyCar yarışlarında yaşanan kazalara bir yenisi daha eklendi. Son 1 haftada yaşanan dördüncü kazanın ardından yeni güvenlik önlemleri hayata geçirildi.

Haberin Devamı

IndyCar son 1 hafta içinde dördüncü büyük kazaya sahne oldu. Sezonun en prestijli yarışı Indy-500 öncesi, geçtiğimiz hafta yapılan antrenmanlarda ilk olarak şampiyon sürücü Helio Castroneves takla atmıştı. Ardından İngiliz kadın sürücü Pippa Mann, konrolünü kaybedip duvara çarpmıştı. Joseph Newgarden da tıpkı Castroneves gibi büyük bir hızla duvara çarpmıştı. Son olarak Ed Carpenter, otomıbilinin kontrolünü kaybetti ve virajı alamayarak yüksek hızla duvara çarptı. Carpenter, tıpkı diğer sürücüler gibi otomobilden yara almadan çıktı.



ARAÇLARIN HAVALANIP TERS DÖNMESİ KURALI DEĞİŞTİRDİ
Kazalardan üçünde araçların havalanıp ters dönmesi güvenlik konusunu gündeme getirdi. Ani bir kararla ekiplerin sıralama turlarına yarış ayarlarıyla katılmaları uygun görüldü ve sıralama turlarından puan verilmeyeceği açıklandı. Buna göre yarışdaki aerodinamik ayarlarla otomobillere daha yüksek bir yere basma gücüyle piste çıkmaları sağlandı. Her sürücünün 4 tur attığı sıralama turlarının galibi Scott Dixon oldu. Dixon önümüzdeki hafta yapılacak 99. Indy-500 yarışına pole pozisyonunda başlayacak. (Eurosport)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!