Bir fotoğrafın öyküsü

Seçkin TÜRESAY
Haberin Devamı

Hürriyet, haberdeki öncülüğüne geçen hafta bir de fotoğraftaki öncülüğünü kattı. Arkadaşımız Nurettin Kurt'un çektiği uçak korsanının fotoğrafı, bu mesleğin birçok unsuru bir arada taşıması gerektiğini göstermiştir.

Nurettin Kurt'un çektiği fotoğrafın öyküsü gerçekten bu mesleğe yeni başlayanlar için de bir gazetecilik dersi niteliği taşımaktadır.

Çünkü o anda hem cesaret göstermiş, hem soğukkanlılıkla resmi çekmiş, hem de zekâsıyla bu fotoğrafı gazeteye ulaştırmıştır.

Üç aşamalı başarıyı okuduğunuzda, bir gazetecinin bedeni ve beyni ile birlikte başarıyı sağladığını göreceksiniz.

Bütün Türkiye, hatta bütün dünya, uçak korsanının ölmeden önceki son fotoğrafını gene Hürriyet aracılığıyla gördü.

Bazen bir fotoğraf satırlarca yazıdan daha etkili, daha inandırıcı ve çarpıcıdır. Bu belgesel gücünden kaynaklanır.

Uçak korsanının yüz ifadesi, çöküşün çehredeki hatları, Nurettin Kurt'un fotoğrafında bütün ayrıntılarıyla gözüküyor. Bu, bir eylemcinin fizyonomisini göstermesi açısından da önemlidir.

Arkadaşımızın başarısıyla hepimiz gazetecilik mesleği ve kendisi adına mutluluk duyduk.

Ve tekrar ediyoruz ki Hürriyet, haftayı gene önde göğüsledi, arkadaşımız da gazetecinin sahip olduğu birçok özellikleri kişiliğinde sergiledi.

CUMHURİYET EKİ ÇOK BEĞENİLDİ

Cumhuriyetin 75. yılı dolayısıyla hazırladığımız 72 sayfalık ek, okurlarımız tarafından çok beğenildi.

Birçok okurumuz, bunu kütüphanelerinde sakladıklarını, çocuklarının ve kendilerinin sık sık başvuracakları bir kaynağı Hürriyet'in armağan etmesinden sevinç duyduklarını, Hürriyet'ten de ancak böyle kapsamlı bir çalışma beklediklerini çeşitli biçimlerde bize ilettiler.Gerçekten de birçok ek, o gün okunur ve saklanma gereği duyulmaz.

Oysa Hürriyet'in cumhuriyet eki, ekin sınırlarını aşıp bir gazeteye dönüşen, 75 yılın her alanda güvenilir, inanılır bir belgesidir.

Politikadan sanata, darbelerden ekonomiye kadar bütün alanlarda sayılarla, bilgilerle, fotoğraflarla cumhuriyetimizin bütün başarılarını bu ekte gördük.

Bu gazeteyi günlerce süren bir çalışmadan sonra okurlarımıza ilettik. Hepimiz gün doğuncaya kadar, cumhuriyet için iyi bir gazete yapabilmenin heyecanını yaşadık.

Şimdi anlıyoruz ki, okurlarımız da aynı heyecanı duymuşlar.

Mutlu haftalar dileğiyle.



Yazarın Tüm Yazıları