Bir Fincan Kahve İle Kurulan Dostluk Köprüleri Çeştepe’de Eğitimin Sorunlarını Çözüyor

Güncelleme Tarihi:

Bir Fincan Kahve İle Kurulan Dostluk Köprüleri Çeştepe’de Eğitimin Sorunlarını Çözüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 09:40

AYDIN MERKEZ ÇEŞTEPE MAHALLESİ’NDE BULUNAN ÇEŞTEPE İLKOKULU’NDA BAŞLAYAN ‘GÖNÜL KAHVESİ’ PROJESİ BELDEDE HEM VELİLERİ KAYNAŞTIRDI HEM DE OKULDA EĞİTİM İLE İLGİLİ SORUNLAR TEMELİNDEN ÇÖZÜLDÜ. OKUL MÜDÜRÜ TARAFINDAN VELİNİN ADINA GÖNDERİLEN ‘BİR KAHVE İÇİMLİK VAKTİNİZ VAR MI?” BAŞLIĞI İLE ÖZEL DAVETİYELER SAYESİNDE VELİLER OKULA DAHA SIK GİDİP GELMEYE BAŞLADI. ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN VE VELİ DİYALOĞU GÜÇLENDİ.

Aydın Merkez Çeştepe Mahallesi’nde bulunan Çeştepe İlkokulu’nda başlayan ‘Gönül Kahvesi’ projesi beldede hem velileri kaynaştırdı hem de okulda eğitim ile ilgili sorunlar temelinden çözüldü. Okul Müdürü tarafından velinin adına gönderilen ‘Bir Kahve içimlik vaktiniz var mı?” başlığı ile özel davetiyeler sayesinde veliler okula daha sık gidip gelmeye başladı. Öğrenci, öğretmen ve veli diyaloğu güçlendi.
Çeştepe İlkokulu’nda 4 ay önce müdür olarak göreve başladığını Belirten Okul Müdürü Davut Türkkan, eğitimde başarının temel şartının öğrenci, öğretmen ve veli üçgeninde sürekli diyalog olduğunu belirtti. Çeştepe’de göreve başlar başlamaz ilk olarak Velilerle birlikte okuma etkinliği düzenlediklerini belirten Çeştepe İlkokulu Müdürü Davut Türkkan, “Eğitimde başarılı olmanın en etkili yöntemi örnek olmaktır. Tüm velilerimiz çocuğuna her zaman ‘Oku’ der ancak pek çok velimiz ‘hadi birlikte okuyalım’ demez. Önce bu sorunu çözmeye çalıştık. Öğrencilerimizle velilerimiz de okumaya başladı. Şimdi de okulda haftada 2 gün kahve günleri düzenliyoruz. Sınıfların sıralamasına göre öğrenci velilerimizle birlikte kahve içip yine çocuklarımızın başarısı üzerine konuşuyoruz. Burada sadece kahve içmiyoruz, sınıf öğretmenimiz öğrencilerini ve ailelerini tanıyor, velilerimiz de bizleri tanıyor. Kaynaştıkça çocuklarımızın başarısı artıyor” diye konuştu.
“DAVETİYEYİ GÖRÜNCE ŞAŞIRIYORLAR”
Eskiden veli toplantısı ve benzeri etkinliklerin yazısının daha resmi bir yazı ile geldiğini ve okula her çağrıldıklarında kendilerinden ya para istendiğini ya da çocukların derslerdeki sıkıntılarından söz edildiğini belirten okul velilerinden Elmas Bayar, “Veli olarak okul idaresi tarafından süslü püslü kahve içme davetiyesi gelince şaşırdık. Gerçekten sadece kahve içip çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerle sohbet ettik, bir yandan da çocuklarımızın arkadaşlarının velileri ile biz de arkadaş olduk. Böyle bir proje hazırladıkları için okul idaresine teşekkür ediyoruz” dedi.
“İKRAMLARIN DİLİ ŞAŞIRTIYOR”
Basit ama oldukça ilginç yöntemlerle çeşitli mesajların da verildiği okulda, ikramların dili adlı proje daha da şaşırtıyor. Okul idaresi tarafından okula gelen velilere yapılan her ikram tabağının kenarına rastgele bir özlü söz bırakılıyor. Hadis-i Şerif, ata sözü ve ünlü düşünürlerin sözlerinden birini ikram tabağının kenarında okuyan veli aynı zamanda düşünmeye ve hayatını daha iyi yön vermeye sevk ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!