Bir değnek verin dünyayı kaldırayım

Güncelleme Tarihi:

Bir değnek verin dünyayı kaldırayım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2012 00:00

Ünal Aysal’dan Divan Kurulu toplantısında kendisini eleştirenlere Arşimed’li yanıt. 8 aydır ödemelerimizde hiçbir aksama olmadı. “18 Mayıs 2011’de eksi 123,7 milyon dolar olan nakit durumu eksi 63 milyona indi. Her ay 16 milyon dolar karşılayıp nakit ihtiyacımızı yarıya düşürdük.”

Haberin Devamı

GALATASARAY Başkanı Ünal Aysal, yönetim olarak mali açıdan belli bir plan ve program dahilinde çalıştıklarını  söyledi. Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında konuşan Ünal Aysal, üyelerin özellikle mali durumla ilgili yönelttiği eleştirilere cevap verdi. Ünal Aysal, G.Saray’ın hisse senetlerindeki düşüş ve kulübün hisse satışından büyük zarar ettiği şeklindeki ifadeler için, şunları söyledi: “Bizim hisse senetlerimiz yüzde 44 düşmüş ama F.Bahçe ve Trabzon’un yüzde 43 düşmüş. Aradaki fark yüzde 1. Bizim mali sıkıntılara çözüm için getirdiğimiz unsurlardan birisi hisse senedi satışı oldu.

Hisse senetlerimizi çok seviyoruz

Göreve geldiğimizde kulübün kasasında para olmadığı gibi, 2,5 yıllık gelirleri de yoktu. 8 aydır ödemelerde aksama olmadı. 18 mayıs 2011’de eksi 123,7 milyon dolar olan nakit durumu, bugün 63 milyon eksiye inmiş. Biz her ay 16 milyon dolarımızı karşılayıp, nakit ihtiyacımızı da yarıya düşürmüşüz. Bunlar mucizelerle olmuyor. Bir yere dayanmak gerekiyor. Biz hisse senetlerimizi çok seviyoruz, içiniz rahat etsin.”
Aysal, kulübün 12 aylık faaliyet zararının, 50 milyon değil, 19,1 milyon lira olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İflas denilen olay zaten mevcuttu

G.SARAY’ın konsolide öz kaynaklarda 264 milyon lira ekside olduğundan bahsedildiğine değinen Ünal Aysal, “2010 yılı hesaplarına bakıldığında bu miktar 156 milyon liraydı. Yani meşhur teknik iflas denilen olay zaten mevcuttu. 2011’de de arttı, şimdi daha da yüksek. Aradaki fark futbolcu değerlemelerinden gelmektedir. 108 milyon  liralık bir fark vardır ve bu fark harcamalardan değildir. Değerleme çalışmasında yapılan tashihten kaynaklanmıştır” ifadelerini kullandı.

Aysal tüzük tadili istedi

BAŞKAN Aysal divan heyetine bir mektup göndererek tüzük tadili istedi.  Divan Başkanı İrfan Aktar tarafından okunan mektup gündeme alındı. Aysal, “Tüzüğün bazı maddeleri birbirleri ile çelişiyor”  eleştirisinde bulundu.

Yönetim 5 fire verdi

SARI kırmızılı kulübün dün yapılan divan toplantısına yönetimden 5 kişinin katılmadığı gözlendi. Sedat Doğan, Mehmet Cibara, Adnan Nas, Aka Gündüz Özdemir, Mete Başol gibi isimler yönetim kurulu için ayrılan masada yoktu.

Haberin Devamı

Federasyon başkanlığına Yalman’ı önerelim

KEMAL Onar, Alp Yalman’ı Federasyon Başkanlığı’na aday gösterelim şeklinde öneri verdi. Onar, Galatasaray eski Başkanı Yalman’ın bu görevi üstlenebilecek bir yapıya sahip olduğunu anlattı.

Türker Aslan: Kulüpler Birliği’nde azınlığız

TOPLANTIDA konuşan Türker Aslan, Divan olarak yönetime destek verecek bir karar tasarısı önermek istediğini belirtti. Aslan, “Kulüpler Birliği’nde azınlık durumundayız. “Şike soruşturması sürecinde kulübe yönelik davranışlar ve gelişmeler karşısında yönetimin açıklamalarının, divan tarafından  desteklenmesi uygun görülmüştür” kararı alınmasını rica ediyorum. Bu yönetim için önemlidir. Güçlü kılmamız lazım.”
Bu arada Türker Aslan, ve mevcut başkan İrfan Aktar, sarı kırmızılıların nisan ayında yapılacak divan başkanlığı seçiminde aday olacaklarını açıkladılar.

Haberin Devamı

Yüzme şubesine berat verildi

Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda birinci olan yüzme şubesi sporcuları ve teknik heyetine başarı beratları verildi. Yüzme şubesi sporcuları ve teknik heyeti toplantıda tek tek anons edilerek kürsüye çağrılırken, başarı beratları, üyelerin alkışları altında takdim edildi.

Hesap ver başkan

G.Saray’ın Divan toplantısında konuşan Prof. Ahmet Özdoğan, Aysal’ı bombaladı.

G.SARAY’ın dünkü Divan Kurulu toplantısına eleştirileri ile Prof. Ahmet Özdoğan damga vurdu. Ünal Aysal’ın mali açıklamalarını gündeme getiren Özdoğan şunları söyledi: “Varlıkları ve fırsatları iyi yönetememişiz. 150 milyon TL açığımız var. Barkovizyon yapmak istiyordum ama Divan Başkanı uygun görmedi. Ben de kartonvizyon yaptım.

Haberin Devamı

Varlık kaybı son satışlardan sonra 231 milyon olmuştur. Hisse senetleri daima en düşük zamanlarda satılıyor. Futbolda Riera, Sercan, Melo ve Eboue’nin maliyeti bize 100 milyon lira. Melo’nun yıllık maliyeti 13 milyon lira. Riera yaşlandıkça fazla para alıyor. 2.7 milyon Euro alacak, bir sene sonra 3 milyon Euro!”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!