GeriSeyahat Bodrum tatilinin olmazsa olmazları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bodrum tatilinin olmazsa olmazları

Bodrum tatilinin olmazsa olmazları

Ege Bölgesi'nin en güzel beldeleri arasında bulunan Bodrum, yaz aylarında herkesin akın ettiği bir tatil cennetine dönüşüyor. Bembeyaz şirin evleri ve birbirinden güzel koyları ile Ege'nin incisi olan Bodrum'u bu yaz tatil planlarınıza ekleyebilirsiniz. İşte bir Bodrum tatilinin olmazsa olmazları...

1. Bodrum Kalesi'ni ziyaret edin

Bodrum'un en önemli simgesi olan Bodrum Kalesi, Saint Jean şövalyeleri tarafından kayalıklar üzerine yapılmış.1500'lü yıllarda Türkler'in bölgeyi fethetmeleri ile şövalyelerin adadan çekilmesi kaleyi Türk hakimiyetine sokmuş. 1900'lü yıllarda bombalanan kale günümüze ulaşmayı başarmış.

Bodrum tatilinin olmazsa olmazları


2. Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde keşfe çıkın

Bodrum Kalesi içinde yer alan Sualtı Arkeoloji Müzesi, dünyanın en önemli arkeolojik müzeleri arasında gösteriliyor. Bodrum'a ait kazılarda çıkarılan parçaların yanında sualtı kazılarına ait kalıntıları bu müzede yakından incelemek mümkün. Karyalı Prenses ve Yılanlı Kule gibi parçaları görmeden dönmeyin.

 

3. Gümüşlük'te balık yiyin

Bodrum'un en bohem koyları arasında bulunan Gümüşlük, sanat galerileri ile olduğu kadar, sahilde sıralanmış olan balık restoranları ile de meşhur. Akşam saatlerinde dolmaya başlayan restoranlarda taze deniz mahsullerini tatmak için önceden rezervasyon yapmak şart.

Bodrum tatilinin olmazsa olmazları


4. Bodrum Amfi Tiyatrosu'nda düzenlenen konserlere katılın

Antik çağlardan günümüze ulaşmış olan Bodrum'daki önemli yapılardan olan Amfi Tiyatro, günümüzde renove edilerek yaz aylarında ünlü sanatçıların konserlerine ev sahipliği yapıyor. Muhteşem bir manzarası olan mekanda bu yaz bir konsere bilet alabilirsiniz.

5. Zeki Müren Sanat Müzesi'ni görün

Ünlü sanatçı Zeki Müren'in yaşadığı ev şu an müze olarak ziyaret edilebiliyor. Bodrum merkezde olan bu müze evi ziyaret ederek sanatçının eşyalarını ve fotoğraflarını daha yakından görebilirsiniz.

Bodrum tatilinin olmazsa olmazları


6. Tekne turuna katılın

Bodrum koylarını yakından keşfe çıkmak için tekne turlarına katılabilirsiniz. Turgutreis ve Bodrum olmak üzere çeşitli merkezlerden düzenlenen bu turlarda gün boyu Bodrum'un masmavi denizinin tadını çıkarmak mümkün.

 

7. Yalıkavak Marina'da keyifli zaman geçirin

Bodrum'un en yeni ve en şık marinalarından biri olan marinada lüks yatları görebilir ve çevrede bulunan lüks mağazalardan alışveriş yaparak, gün batımına karşı restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.

Bodrum tatilinin olmazsa olmazları


8. Barlar Sokağı'nda turlayın

Bodrum merkezde bulunan Barlar Sokağı'nda akşamları tur atarak yerel mağazalara göz gezdirebilir ve yorulduğunuzda bir bara oturarak bir şeyler içebilirsiniz.

 

9. Kargı Koyu'nda develerle tur atın

Yahşi mevkiinde bulunan Kargı Koyu'nda hem muhteşem denizin tadını çıkarabilir hem de plaja özgü olan develere binerek plajı turlayabilirsiniz.

Bodrum tatilinin olmazsa olmazları


10. Bodrum lokmasını tadın

Ege Bölgesi'nin en meşhur tatlısı olan lokmanın tadına Bodrum'da mutlaka bakın. Bodrum merkezde akşamüstü sıcak sıcak yapılan top şeklindeki lokmaları yemeden dönmeyin.


False