‘Bir Arslan gider bin tanesi gelir’

Güncelleme Tarihi:

‘Bir Arslan gider bin tanesi gelir’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 16:35

Muş Malazgirt’te şehit olan Binbaşı Arslan Kulaksız’ın adı, Mamak Belediyesi ve TOKİ tarafından uygulanan Yatık Musluk-Altınevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen okula verildi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Temmuz ayında Muş’un Malazgirt ilçesinde, teröristler tarafından otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın adı Mamak Belediyesi ve TOKİ tarafından uygulanan Yatık Musluk-Altınevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen okula verildi. Şehit Arslan Kulaksız İlkokulu, 1 Ekim 1969 doğum tarihli Şehit Binbaşı’nın doğum gününde açıldı. Şehit Binbaşı’nın eşi Sibel Kulaksız ve kızı Ayşe İrem Kulaksız’ın da katıldığı törende duygusal anlar yaşandı.

‘BU VATAN BİZİM’

Okulun açılışında gözyaşlarını tutamayan Sibel Kulaksız, “Bir tane Arslan gider, bin tanesi gelir. Onu yad ederek beni gururlandırdınız. Bu vatan kanımızın son damlasına kadar bizimdir. Asla bölünemez” dedi. Törenin sonunda şehit binbaşının eşine teşekkür belgesi verildi. Hem sevinci hem de hüznü birlikte yaşadıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de, “Şehit Binbaşımızın adının verildiği bu okulda yetişecek çocuklardan her biri Arslan Binbaşı, her biri Nene Hatun olacaktır” dedi. İlkokul öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ardından Şehit Binbaşı’nın eşi ve kızı, protokol ile birlikte birinci sınıfları ziyaret etti. Ziyaretçiler yeni okulla tanışan miniklere hediye dağıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!