Bir anneden Kordon feryadı

Haberin Devamı

AMAN DİKKAT

SOSYAL medyada da paylaşılan bir mektubu iletiyorum, oldukça vahim:
Aralarında 17 yaşındaki kızımın da bulunduğu, tanıdığım çok da sevdiğim dört arkadaşı, az sonra başlarına gelecek olan kötü olaydan habersiz, Kordon’da çimlerin üzerinde sohbet edip eğlenirken, yanlarından geçen birkaç gencin sözel tacizine uğramış. Bizimkiler durur mu? “Hoopp birader sen ne diyorsun?” şeklinde bir yaklaşım, gençlerin ceplerinden çakıları çıkarıp bizimkilere saldırmasına yetmiş. Sonrası mı? 5’ken  10 olmuşlar ellerinde sopalar, baltalar... İtiş kakış, kaçış, ancak nafile!
Dövsünler kurtulayım
Bizimkilerin bindiği taksiye sopalarla saldırmışlar, öyle ki, kızımın yanında oturan arkadaşının kafasına ve bacaklarına vuracak kadar gözleri dönmüş. Taksici, vuran çocuğu durdurmak yerine arabaya verilen zararı kimin ödeyeceğinin paniğine girmiş. Olayı herkes dışarıdan seyretmiş! Esas kızımın düşüncesi, daha da vahim! Ne kadar çaresiz kalmış ki, o an taksiden inip dayak yemeyi düşünmüş. Zira o karşı konulamaz hırs ve vahşiliği ancak öyle durdurabileceğini sanmış. İyi ki inmemiş!
Ne demeli: “Bu korku onlara yetti mi?”, “Sakın bir daha Kordon’a gitme mi?”, “Sataşan olursa sakın cevap verme mi?”
Ne yapmalı? Nasıl yapmalı? Benim için geçmiş olan, başkası için gelmiş olmasın diye.
Kendi sayfamda paylaştım, ancak amacım daha kalabalık kitlelere ulaşsın ve çocuklarımız zarar görmesin.. Teşekkürler..
Orietta Rossi

Haberin Devamı

Adnan Saygun’daki sergiler ne oldu

GEÇEN akşam televizyon kanalları arasında dolaşıyordum. EGE TV’de bir haber dikkatimi çekti. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki sergilerden söz ediyordu. Gerçekten de merkez geçenlerde Salvador Dali sergisine ev sahipliği yapmıştı. Serginin 180 bini aşkın ziyaretcisi vardı. Ve açılışta ‘Türk Resminin 100 Yüzü’, ‘Joan Miro’, ‘Bedri Rahmi Eyüboğlu, ‘Ellerin Büyüsü’ sergilerinin de Dali’yi izleyeceği açıklanmıştı. EGE TV’deki habere göre, 6 Nisan’da açılacağı duyurulan, ‘Türk Resminin 100 Yüzü’ sergisinin iptal edildiği söyleniyordu. Oysa bu sergide, İbrahim Çallı’dan Abidin Dino’ya, Fikret Mualla’dan Burhan Doğançay’a, Avni Arbaş’tan İbrahim Safi’ye 100 çağdaş Türk ressamının 100 büyük tablosu sergilenecekti. Tüm hazırlıklar tamam ama Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden ‘tık’ yok. Sahi ben de merak ediyorum, bu sergilerin akibeti ne oldu? Ya da ne oldu da bu sergilerden vazgeçildi? Ya da, vazgeçilmedi de açılış duyurusu mu gecikti?

Haberin Devamı

Bir anneden Kordon feryadı

BİR DUYURU

KİT-VAK’ın konukevine önemli katkı fırsatı

DOKUZ Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne konukevi yapmak için kolları sıvayan KİT-VAK bir dizi etkinlik planladı. İlki 22 Mart’ta Ertan Kayıtken ve Laila Mücevherat’ın “Buz ve Ateş” temalı sezon defilesi olacak. Hilton Oteli’ndeki etkinliğin pek çok sürprizi var. Öner Evez, sıradışı bir koreografiyle pek çok ünlü mankeni farklı bir podyumda yürütecek. Gecede konuklar bu güzel görüntüler ve müzik eşliğinde yemek yiyecek. Gecenin sonunda, vakfımıza armağan edilmiş bir kostüm, bir mücevher ve ünlü bir sanatçının tablosunun açık artırması olacak. Geceyi yine bir ünlü sunacak. Anlayacağınız İzmir o gece biraz farklı bir şölen yaşayacak.
0533 603 46 06- 0232 463 37 63
Dilem Şanlı

 

 

Yazarın Tüm Yazıları