Bin salyangoz kabuğu ile bağlama yaptı

Güncelleme Tarihi:

Bin salyangoz kabuğu ile bağlama yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 11:55

- Ordu'da bir balıkçının deniz salyangozu kabuklarından yaptığı bağlama, görenlerin ilgisini çekiyor- Balıkçı Durkan: - "Epey uğraştık ama sonunda başardık. Sonuçta belki de eşi benzeri olmayan bir bağlama ortaya çıkmış oldu"

Haberin Devamı

ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Ordu'da bir balıkçı, yaklaşık bin deniz salyangozu kabuğu kullanarak bağlama yaptı.

Perşembe ilçesinde yaşayan Rıfat Durkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır balıkçılık yaptığını, aynı zamanda kızı ve eşiyle restoran işlettiklerini belirterek "Boş vakitlerimde deniz kıyısından topladığımız ürünlerle süs eşyaları yapıyor ve bunları satıyoruz" dedi.

Kıyıdan topladıkları deniz salyangozu kabuklarıyla kızının daha çok süs eşyaları, kendisinin de bağlama yaptığını anlatan Durkan, "Bir gün iş yerinin duvarındaki bağlamamı görünce bundan esinlendim. Daha sonra salyangoz kabuklarından bağlama yapmaya karar verdim. Yaklaşık 3 ay uğraş verdiğim bağlamayı yapmayı başardım" diye konuştu.

- "Bağlamayı satmak istemiyorum"

Haberin Devamı

Yaklaşık bin adet deniz salyangozu kabuğu kullanarak yaptığı bağlamanın orijinali ile aynı boyutta olduğunu belirten Durkan, şöyle devam etti:

"Bağlama, kesinlikle salyangoz kabuklarının birleştirilmesiyle yapılmıştır. Bu bağlama, herhangi bir bağlamanın üzerine kaplama suretiyle yapılmamıştır. İçerisinde bir tahta ya da herhangi bir şey yoktur. İçerisi tamamen boş olup salyangoz kabuklarının birleşimi ile oluşturularak yapılmıştır. Bunun özellikle bilinmesini isterim."

Durkan, eşi ve benzeri olmayan bir bağlama yaptığını dile getirerek "Yaklaşık 2 kilogram ağırlığında olan bağlama, görenlerin de ilgisini çekiyor. Birçok meraklısı, salyangoz kabuklarından yapılan bu bağlamayı satın almak istiyor. Ancak o benim için çok değerli. Diğer süs eşyalarını satıyoruz ama bunu asla satmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Salyangoz kabuklarıyla çok daha değişik eşyalar yapmayı hedeflediğini vurgulayan Durkan, vakit buldukça hobisini sürdüreceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!