Bin Hammam temyize gidecek

Güncelleme Tarihi:

Bin Hammam temyize gidecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2011 00:00

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) başkanlık seçimi için rüşvet verdiği gerekçesiyle futboldan ömür boyu men edilen Muhammed Bin Hammam, temyiz başvurusunda bulunacağını söyledi.

Eski Asya Konfederasyonu Başkanı Katarlı Bin Hammam, futbolla ilgili faaliyetlerden ömür boyu men cezası almasının ardından AFP'ye yaptığı açıklamada temyize gideceğini ve masum olduğunu belirtti.

Bu ağır cezayı beklediğini ifade eden Bin Hammam, önce FIFA'ya başvuracağını daha sonra da başka mahkemelerle temasa geçebileceğini kaydetti.

FIFA'nın geçen ay yapılan başkanlık seçiminde yeniden başkan olan Sepp Blatter'ın karşısına rakip olarak çıkan Bin Hammam, rüşvet verdiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmasının ardından adaylıktan çekilmişti.

FIFA, dün Bin Hammam'ın başkanlık seçiminde rüşvet vererek oy satın almaya çalıştığı gerekçesiyle futbolla ilgili faaliyetlerden ömür boyu men edilmesine karar vermişti. Kararda, Bin Hammam'ın geçen mayıs ayında Trinidad Tobago'daki Karayip Konfederasyonu toplantısında, seçimde oy kullanacak üyelere 40 bin dolar içeren zarflar vermekle suçlanıyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!