Bin 113 TL ceza caydırmıyor

Güncelleme Tarihi:

Bin 113 TL ceza caydırmıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 14:56

Kurtboğazı Barajı’nda avlanma yasağına rağmen 8 kilometre misina ağı daha yakalanarak imha edildi. Cezaların ceydırıcı olmadığını belirten ASOF Başkanı Serkan İnanç, “Kaçak avlanmanın cezası bin 113 TL. Ellerine geçen balıkların piyasa değeri bu cezanın çok üzerinde olduğu için avlanmaya devam ediliyor” dedi.

Haberin Devamı

Kızılcahamam Kurtboğazı Barajı’nda ‘hayalet ağ’ diye de bilinen ve kullanımı yasak olan misina ağlarla balık avı sürüyor. Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Federasyonu’nun (ASOF) yaptığı ihbar üzerine Kızılcahamam İlçe Gıda, Tarım ve Hayavancılık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kaçak avlananlara yönelik 9 saat süren bir operasyon yaptı. Ekipler, baraja atılan 8 kilometre uzunluğunda misina ağını çekip, çok sayıda balığı tekrar suya bıraktıktan sonra ağı imha etti. Ankara Hürriyet’in daha önce defalarca gündeme getirdiği Kurtboğazı Barajı’ndaki yasak avlanmayla ilgili, “Cezalar artmazsa kaçak avlanma önlenemez” diyen ASOF Başkanı Serkan İnanç, şunları söyledi:

TONLARCA BALIK ALICIYA ULAŞACAKTI

“Kurtboğazı Barajı, ticari avcılığa yasaklı bir havza. Ancak, yasağa aldırış etmeyen kaçak avcılar, ülkemizde kullanımı suç kabul edilen misini ağlarıyla yavrulama dönemindeki balıkları katlediyor. Av yasağının bulunduğu 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında baraja ağ atan bu kişilere bin 113 TL’lik ceza uygulanıyor. Kaçak avlananlar, ellerine geçen balıkların piyasa değeri bu cezanın çok üzerinde olduğu için avlanmaya devam ediyor. Son yaşanan olayda 8 kilometrelik misina ağ edilmeseydi, tonlarca balık avlanarak kaçak yollardan alıcıya ulaşacaktı. Cezalar artmazsa kaçakçılık önlenemez.”

GEÇEN HAFTA DA YAKALANMIŞTI

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta da aynı barajda bin 200 metre ağ imha edilirken, 300 kilogarımın üzerindeki balık yeniden baraja bırakılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!