Bimaş'tan suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Bimaştan suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

BİMAŞ avukatları, Fenerbahçe Stadı'nda önceki gece oynanan Fenerbahçe-Kocaeli maçının 72. dakikasında BİMAŞ kanallarına ait kameraların stadyumdan çıkarılmasıyla ilgili, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile burada görevli Yusuf Kenan Uzunoğlu hakkında, dün suç duyurusunda bulundu. Avukatlar ayrıca, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı aleyhine toplam 1 milyon 500 bin dolarlık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Kadıköy Adliye Sarayı'na gelen BİMAŞ avukatları Şenol Caner, Banu Işıldayancan ve Gülizar Irmak, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdikleri suç duyurusu dilekçesinde, İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin ve Tahkim Kurulu'nun kararına rağmen, güvenlik güçleriyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlilerinin, BİMAŞ kanallarına ait kameraları Fenerbahçe-Kocaeli maçının 72'nci dakikasında stadyumdan çıkardıkları belirtildi.

Dilekçede, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri hakkında, ‘Memuriyet görevini kötüye kullanmak’ ve ‘İlamın tensibine engel olmak’ suçlarından kamu davası açılması isteniyor. Avukatlar, ATV kameramanı Abdurahman Şimşek ile tartışarak kamerasını kırdığı iddia edilen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde görevli Yusuf Kenan Uzunoğlu hakkında da, ‘Cebir kullanmak suretiyle mala zarar vermek’ suçundan kamu davası açılmasını talep ettiler .

Gençlik ve Spor Müdürlüğü görevlilerinin bağlı oldukları Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı aleyhine de, ‘Maç yayınının hukuka aykırı şekilde durdurulduğu’ gerekçesiyle, 1 milyon doları manevi, 500 bin doları maddi olmak üzere toplam 1 milyon 500 bin dolarlık tazminat davası açtıklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!