Bilkent’te müzik günleri

Güncelleme Tarihi:

Bilkent’te müzik günleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 15:36

Bilkent Müzik Günleri’nin üçüncüsü 7 Şubat-28 Mart arasında gerçekleşecek. Etkinlik, zengin repertuvarıyla klasik Batı müziğinin önemli dallarından biri olan oda müziğine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından düzenlenen Bilkent Müzik Günleri, yedi konserden oluşuyor. Sanat Direktörlüğü’nü Kağan Korad’ın yaptığı etkinlik, zengin repertuvarıyla klasik Batı müziğinin önemli dallarından biri olan oda müziğine dikkat çekmeyi ve bu alanda faaliyet gösteren grupları destekleyerek müzikseverlerle buluşturmayı amaçlıyor. Bilkent Konser Salonu’nda gerçekleşecek yedi konsere 12 oda müziği topluluğu ile Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası katılacak.

‘HOCA BEY’E SAYGI’

Bilkent Müzik Günleri, 7 Şubat’ta Başar Can Kıvrak, Erkin Onay, Gökhan Bağcı, Özgür Baskın ve Ali Başeğmezler’den oluşan BEGOA Ensemble ile Özcan Ulucan, Tayfun İlhan, Can Özhan, Artemis Sis Balkız ve Erkan Özbek’ten oluşan beşlinin konseri ile başlayacak. 21 Şubat’taki İhsan Doğramacı anısına düzenlenen ‘Hoca Bey’e Saygı’ isimli ikinci konserde Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası sahne alacak.

Haberin Devamı

ANADOLU NEFESLİ BEŞLİSİ

28 Şubat’ta kemanda Muhammedjan Sharipov ve arpta Güneş Hızlılar’dan oluşan Duo Leo ile Cem Babacan ve Başar Can Kıvrak Piyano İkilisi dinleyici ile buluşacak. 7 Mart’ta klarnette İlayda Yılmaz, viyolonselde Özgür Deniz Kaya ve piyanoda Eda Seviniş’ten oluşan Kiana Trio ile Cem Önertürk, Ufuk Soygürbüz, Kıvanç Fındıklı, Ozan Evruk, Hüseyin Uçar’dan oluşan Anadolu Nefesli Beşlisi sahne alacak. 14 Mart konserinde kemanda Derya Bozok, viyolonselde Zeynep Ulutaş ve piyanoda Gülnara Aziz’den oluşan Ankara Trio, dinleyicinin karşısına çıkacak.

STİLLER ARASI YOLCULUK

21 Mart’ta Cem Önertürk ile Rustam Rahmedov Trio ile Salman - Korad Duo ve Bilkent Solistleri müzikseverleri stiller arası bir yolculuğa çıkaracaklar. 28 Mart’taki son konserde ise kemanda Tolga Kulak, viyolonselde Gözde Yaşar ve piyanoda Emre Yavuz ile piyanoda Hande Dalkılıç, kemanda Erkin Onay ve kornoda Cem Akçora sahne alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!