Bilim Merkezi’nden En Güzel Karne Hediyesi

Güncelleme Tarihi:

Bilim Merkezi’nden En Güzel Karne Hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 10:35

KOCAELİ BİLİM MÜZESİ, EĞLENCE BİLİM AKADEMİSİ'Nİ BAŞLATIYOR.

Kocaeli Bilim Merkezi yarıyıl tatilinde “Eğlenceli Bilim Akademisi” atölye çalışması yapacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini gerçekleştiren Kocaeli Bilim Merkezi yarıyıl tatilinde öğrenciler için “Eğlenceli Bilim Akademisi” adı altında atölye çalışmaları yapacak. 6-10 yaş grubuna yönelik atölyeler 26-30 Ocak tarihleri arasında her gün,10-15 yaş grubuna yönelik atölyeler ise 2-6 Şubat tarihleri arasında her gün yapılacak. Atölyeler saat 13.00’te başlayıp, 16.00’da sona erecek.
Karne tatilinde 6-15 yaş grubundaki öğrencilere, eğitmenler eşliğinde 4 farklı atölye uygulamasının yanı sıra 2 adet de bilimsel oyun etkinliği yapılacak. Etkinliğe katılacak ziyaretçiler, 3 adet alan düzenek bölümlerini rehberler gözetiminde bağımsız şekilde kullanım imkanı bulacak. Kar Küresi, Ayın Evreleri Modellemesi, Making Slime, Elektronik Devre atölye çalışmaları saat başlarında başlayacak.
6-10 yaş grubuna yönelik düzenlenen Kar Küresi ve Ay’ın evleri modellemesi atölyeleri 45’er dakika sürecek. Kar Küresi atölye çalışmasında; doğada yok olması zor olan maddelerin farklı bir şekilde değerlendirilip doğanın korunması amaçlanıyor.
10-15 yaş grubuna yönelik ise Making Slime ve Elektronik Devre atölye çalışmaları yapılacak. Making Slime atölyesinde tutkal ve borax kullanarak oynanabilir basit bir polimer elde edilecek. Günlük hayatta kullanılan polimer ve polimerlerin önemi de anlatılacak. Elektronik Devre atölyesi sayesinde ise televizyonun iç yapısında, kumandada, ışıklı animasyonlu tabelalarda ve buna benzer çoğu yerlerde gördüğümüz elektronik kartlar ve bu kartlarda kullanılan devre elemanlarının yapısı ve bunların birleştirilerek nasıl çalıştırıldığı hakkında fikir kazanılmış olacak. Etkinliklerin yapıldığı bölümde bekleyen ziyaretçilerin vakit geçirebileceği, serbest kullanabileceği iki adet alan da yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!