YÖKDİL ne zaman yapılacak, ertelendi mi? İşte 2022 YÖKDİL/2 tarihi

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL ne zaman yapılacak, ertelendi mi İşte 2022 YÖKDİL/2 tarihi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2022 14:48

YÖKDİL tarihi için geri sayım başladı. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı, ÖSYM tarafından düzenleniyor. YÖKDİL/2 başvuruları 6 – 18 Temmuz 2022 tarihleri aralığında alındı. KPSS lisans oturumlarının ertelenmesinin ardından gözler YÖKDİL’e çevrildi. Peki, YÖKDİL ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

YÖKDİL’in ne zaman yapılacağı merak ediliyor. ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre YÖKDİL başvuruları temmuz ayında alındı. Sınav ise ağustos ayında düzenlenecek. Sınavın erteleneceği hakkında bir açıklama yapılmadı.

YÖKDİL NE ZAMAN YAPILACAK?

2022-YÖKDİL/2 Sınavı, 28 Ağustos 2022 tarihinde; İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacaktır.

Sınav, saat 10.15’de başlayacak ve 3 saat (180 dakika) sürecektir. Kırgızistan-Bişkek’te sınav Türkiye saati ile 10.15’te başlayacaktır.

SONUÇLAR EYLÜL AYINDA AÇIKLANACAK

YÖKDİL sonuçları 16 Eylül tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Haberle ilgili daha fazlası: