YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS TERCİH SONUÇLARI 2022 sorgulama ekranı ÖSYM.gov.tr'de olacak! Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

YKS tercih sonuçları açıklandı mı YKS TERCİH SONUÇLARI 2022 sorgulama ekranı ÖSYM.gov.trde olacak Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 22:54

YKS tercih sonuçları 2022 için artık nefesler tutuldu. Üniversite adaylarının heyecanla beklediği YKS tercih işlemleri bu sene ÖSYM tarafından 27 Temmuz-05 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşti. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamaları göz önünde bulundurularak tamamlanan tercihlerin değerlendirmesini yapacak olan ÖSYM, üniversite yerleştirme sonuçlarını AİS ekranı üzerinden erişime açacak. 2022 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ise üniversite kayıtları 22-26 Ağustos tarihlerinde alınacak. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, üniversite yerleştirme sonuçları hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Üniversite tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı son gelişmeler ile takip ediliyor. 3 milyon 243 bin 425 adayın başvuruda bulunduğu YKS sınavı sonuçları ile üniversite tercih başvuruları tamamlandı. Hayallerindeki üniversiteye girmek isteyen adaylar, ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleriyle 2022 YKS tercih sonuçlarını öğrenecekler. Tercih sonuçlarının ağustos ayının sonlarına doğru ilan edilmesi bekleniyor.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında bilgi verilmedi. Üniversite kayıt tarihlerinden önce tercih sonuçları açıklanacak. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Haberin Devamı

Bu bilgiler kapsamında tercih sonuçlarının 20 Ağustos'ta ilan edilmesi bekleniyor. Konuyla ilgili gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ BELLİ OLDU

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası: