YKS TABAN PUANLARI 2022: Üniversite taban puanları ve başarı sıralaması belli oldu mu? İşte 2022 YKS ek tercih taban puanları ve boş kontenjanlar

Güncelleme Tarihi:

YKS TABAN PUANLARI 2022: Üniversite taban puanları ve başarı sıralaması belli oldu mu İşte 2022 YKS ek tercih taban puanları ve boş kontenjanlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 08:35

YKS taban puanları 2022, tercih sonuçları ile birlikte üniversite adaylarının odak noktası oldu. 15 Ağustos 2022 tarihinde açıklanan YKS tercih sonuçlarına göre herhangi bir kuruma yerleşemeyen adaylar ek tercih yapacaklar. Ek tercih sürecinde de boş kontenjanlar ve taban puanlar dikkate alınacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler ise üniversiteye Ağustos ayında kayıt yaptıracak. Peki 2022 YKS taban puanları nedir? Üniversite taban puanları ve başarı sıralaması belli oldu mu? İşte İŞTE YKS 2022 ek tercih taban puanları ve boş kontenjanlar...

Haberin Devamı

YKS 2022 taban puanları, ek tercih yapacak adaylar tarafından merak ediliyor. Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ek tercih süreci başlayacak. Ek tercih işlemleri üniversite kayıtları sona erdikten sonra ÖSYM'nin yayınlayacağı kılavuza göre yapılacak.

YKS 2022 TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

YKS 2022 tercih sonuçları açıklandı. Ancak YKS taban puanları henüz belli olmadı. Üniversiteye kayıt işlemi tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar ilan edilecek ve ek tercihler başlayacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar, ek tercih yapamayacak.

Ek yerleştirme sürecinde ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanın altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek.

Üniversite taban puanları ve boş kontenjanları yayımlanacak olan ek tercih kılavuzunun ardından netlik kazanacak.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS tercih sonuçları ilan edildikten sonra üniversite kayıtları 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Kayıt sürecinin ardından da boş kalan kontenjanlar duyurulacak ve ek yerleştirme süreci de başlayacak. Bununla ilgili olarak ÖSYM boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme kılavuzu yayınlayacak.