Yeni dizi Gecenin Kraliçesi ne zaman başlıyor? | 1. bölüm fragmanı izle

Güncelleme Tarihi:

Yeni dizi Gecenin Kraliçesi ne zaman başlıyor | 1. bölüm fragmanı izle
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 11:01

Star Tv'nin yeni dizisi Gecenin Kraliçesi tanıtım fragmanı yayınlandı. Murat Yıldırım ve Meryem Uzerli'nin başrollerini paylaştığı yeni dizi Star Tv ekranlarında ne zaman yayınlanacak?

Haberin Devamı

Yapımını O3 Turkey’in üstlendiği, yönetmenliğini Yağmur & Durul Taylan biraderlerin yaptığı, başrollerini Meryem Uzerli, Murat Yıldırım ve Uğur Polat’ın paylaştığı; “Gecenin Kraliçesi” dizisinin ilk tanıtımı Star’da yayınlandı.
“Gecenin Kraliçesi” Ocak 2016’da Star ekranlarında yayınlanacak.

İzleyicinin uzun süredir beklediği “Gecenin Kraliçesi”nin yayınlanan ilk tanıtımı, Güney Fransa’da, dünyanın parfüm merkezi olarak kabul edilen Grasse şehrinde çekilen sahnelerden oluşuyor.

Başrollerini Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan karakteriyle adını duyuran Meryem Uzerli ve başarılı oyuncu Murat Yıldırım paylaşıyor.

Gerek yapım, gerekse oyuncularıyla adından söz ettiren “Gecenin Kraliçesi”nin kadrosunda; Selim Bayraktar, Funda Eryiğit, Seda Akman, Burak Deniz ve Deniz Celiloğlu gibi başarılı oyuncular da yer alıyor.

Haberin Devamı

Yeni dizi Gecenin Kraliçesi ne zaman başlıyor | 1. bölüm fragmanı izle

 GECENİN KRALİÇESİ KONUSU

Gecenin Kraliçesi, tüm güzelliğini bir geceye sığdıran, efsaneye göre yalnızca şanslı insanların görebildiği nadide bir çiçektir…
“Bir gecede solacak olsam da, o aşkı yaşamak için her şeye razıyım.”
Böyle bir gecede başlar Selin ve Kartal’ın hikayesi...
Selin, Güney Fransa’nın Grasse şehrinde yıllardır aşkın kokusunu aramaktadır, bu sihirli uğraş Kartal’ın ona ilk gördüğü anda aşık olmasını sağlar.
Kartal ve Selin bir gecede solacak olsa da onları buluşturan aşkı yaşamaya razı gelirler. Fransa’da başlayan aşk hikayesi Karadeniz’e oradan da İstanbul’a savrulur…

GECENİN KRALİÇESİ TANITIM FRAGMANI 

Haberin Devamı

DİZİ GÜNEY FRANSA'NIN GRASSE ŞEHRİNDE ÇEKİLİYOR

Grasse, Fransa'nın güneydoğu kesiminde, Provence-Alpes-Côte d'Azur bölgesine bağlı Alpes-Maritimes ilinde kent.

Cannes'ın kuzeybatısında, Nice'in batısında ve güneybatısında yer alır. Ön Alpler'deki doğal bir amfitiyatro eğimi üzerinde ve 330–380 m yükseklikte kuruludur. Bir kış sayfiyesi ve Fransız parfüm sanayisinin merkezidir.

GRASSE PARFÜMÜN MUTFAĞI

Grasse'de parfüm değil, hammaddesi üretiliyor, dünyaya pazarlanıyor. Grasse parfüm endüstrisi oluşana kadar önemli bir kasaba olmamış, hayvancılık ve dericilikle geçiniliyormuş. Kasabadakilerin güzel kokuya ihtiyaç duymalarının nedeni deri işlenen tabakhanelerden yayılan kötü koku...

Bitki, meyve ve çiçeklerden değişik esanslar üretmeye başlamışlar. Bir başka öykü yıkanmaya alışamayanların, kokuyu parfümle perdeleme çabası.

Haberin Devamı

Kullanılan ilk koku gül. Bu yüzden Grasse’ın gülsuyu parfümü çok ünlü. Daha sonra portakal ağacı yaprağı ve narenciyeye sıra gelmiş. Ağırlıklı olarak çiçeklerden koku alınırken zamanla değişik ot ve baharat parfümleri de çoğalmış. Bugün Grasse parfümünün özelliği kimyasal katkının en aza indirgenmiş olması. 40 bin nüfuslu Grasse hálá dünyanın en önemli parfüm özü üreticisi. Ama yapılaşma artıp bahçeler küçüldükçe, dışarıdan alınan çiçek miktarı artıyor. Türkiye ve Bulgaristan’dan gül ithal ediyorlar.

MERYEM UZERLİ KİMDİR?

12 Ağustos 1983 tarihinde Almanya Hessen'in Kassel Şehri'nde Türk baba, Alman anneden dünyaya gelmiştir. İlerleyen yaşlarında Hamburg'a yerleşmiş ve Schauspiel Studio Frese'de oyunculuk ve tiyatro eğitimi almıştır. İki ağabeyi ve bir ablası vardır.

Meryem Uzerli 8 ay süren seçmeler sonrasında Meral Okay‘ın yazdığı, Timur Savcı’nın yapımcılığını üstlendiği 2011 yılının dizilerinden olan "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Hürrem Sultan rolünü canlandırmıştır.

Haberin Devamı

Yeni dizi Gecenin Kraliçesi ne zaman başlıyor | 1. bölüm fragmanı izle

Uzerli, aynı zamanda Almanya'da birçok dizide ve birçok filmde rol almış bir oyuncudur. Ana dili Almanca olan genç oyuncu, aynı zamanda iyi derecede İngilizce biliyor. 

Timur Savcı'nın yapımcılığını üstlendiği ve senaryosunu Meral Okay -ölümünün ardından Yılmaz Şahin- 'ın yazdığı Muhteşem Yüzyıl adlı diziye bir Hürrem Sultan seçmek için Türkiye'de bütün oyuncu ajansları, bütün tiyatro kurslarından oyuncular seçilerek onlar arasında eleme yapılmıştır. Uzerli, aralarından en uygun olan oyuncu olarak görüldü ve Almanya'dan çağırılarak Hürrem Sultan rolünü üstlendi.

2011 yılında Hürrem Sultan rolü için iki kez en iyi kadın oyuncu ve bir kez TV Yıldızları Özel Ödülü'ne layık görülmüştür. 2012 yılında ise Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.

Haberin Devamı

Genç oyuncu, 2012 yılından beri Elidor Türkiye'nin reklam yüzü olmuştur ve birçok Elidor reklamında oynamıştır.

2013 yılında Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan karakterini canlandıran Meryem Uzerli, tükenmişlik sendromu hastalığına yakalanıp diziden ayrılmıştır.

10 Şubat 2014'te Lara isimli kızı dünyaya geldi

Haberle ilgili daha fazlası: