Turuncu kod uyarısı nedir, ne demek? Meteoroloji turuncu kod uyarısı hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Turuncu kod uyarısı nedir, ne demek Meteoroloji turuncu kod uyarısı hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 11:17

Turuncu kod uyarısı merak edilen konular arasında yer alıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il il hava durumu raporları paylaşılıyor. Vatandaşlar bu açıklamalara göre önlemlerini alıyorlar. Peki, turuncu kod uyarısı nedir?

Haberin Devamı

Turuncu kod uyarısının ne demek olduğunu merak ediyorlar. MGM’nin hazırlayıp yetkili kişiler ile paylaştığı uyarılar, MeteoUYARI sistemine uyarlanmıştır. Bu sayede uyarıların daha iyi anlaşılması sağlanacaktır. Uyarı seviyeleri ve renkler, meteorolojik hadisenin şiddeti, görülme sıklığı, etki alanı ve süresi dikkate alınarak belirlenir. Turuncu kod uyarı tehlikeli durumlarda kullanılır.

TURUNCU KOD UYARI NEDİR?

TURUNCU RENK: Turuncu, havayla ilgili "tehlikeli durum"larda kullanılıyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor.

YEŞİL: Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.

Haberin Devamı

SARI: Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

KIRMIZI: Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.