Trafik ceza sorgulama nasıl yapılır? | E devlet,GİB,EGM

Güncelleme Tarihi:

Trafik ceza sorgulama nasıl yapılır | E devlet,GİB,EGM
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 14:08

Araç ceza sorgulama nasıl yapılır? E Devlet hizmetleri sayesinde arabamızın ceza durumunu öğrenebilmek oldukça kolaylaştı. Trafik cezalarını internetten nasıl öderim? Araç ceza sorgulama e devlet üzerinden yapılır mı? Peki, trafik ceza sorgulama ve ödeme nasıl yapılır?

Haberin Devamı

E Devlet hizmetleri sayesinde arabamızın ceza durumunu öğrenebilmek oldukça kolaylaştı. Farkında olmadığımız trafik cezaları artık canımızı sıkmayacak. Peki trafik ceza sorgulama ve ödeme nasıl yapılır?

Trafikte saatlerce zaman geçiriyoruz. Trafikte kaldığımız her dakika bir sürü tehlike ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu durumda basit çaplı trafik kazaları günlük yaşadığımız olaylar haline gelebiliyor. Güvenlik sistemi olan mobeseler, polis radarları gibi sistemler biz farkında olmadan, ceza yazabiliyor. Farkında olmazsak cezalar yüzünden başımız belaya girebiliyor. Arabanın ceza durumunu öğrenebilmek için ise E Devlet’e bakmamız yeterli.

Trafik ceza sorgulama nasıl yapılır | E devlet,GİB,EGM


E DEVLET ARAÇ CEZA SORGULAMADA NELERİ ÖĞRENEBİLİRİZ?

Haberin Devamı

- Araca Ait Plaka Bilgisi
- Ehliyetin Trafik Ceza Puanları
- Trafiğe Çıkış Tarihi gibi bilgileri rahatça öğrenebilirsiniz.

E DEVLET GİRİŞLE ARAÇ CEZASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

E Devlet giriş ile trafik cezası borcunuz olup olmadığını sorgulamak için öncelikle www.türkiye.gov.tr internet adresine girmeniz gerekiyor.
Bu sayfaya girdikten sonra T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sunduğu hizmetler arasından "Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama" veya "Sürücü Belgesi ve Şahıslara Yazılan Ceza Sorgulama" başlığını seçmelisiniz. Trafik cezası borcunuz olup olmadığını bu şekilde kolayca öğrenebilirsiniz.

Trafik ceza sorgulama nasıl yapılır | E devlet,GİB,EGM

ARAÇ CEZA SORGULAMA YAPABİLMEK İÇİN NELERE İHTİYAÇ VARDIR?

E Devlet üzerinden ceza durumunuzu öğrenebilirsiniz. Sitede bulunan trafik cezası sorgulama bölümünden giriş yapmanız halinde trafik cezasının bilgilerine, neden kesildiğini öğrenebilirsiniz. Bilgilerinize ulaşabilmek için araç ruhsat ve araç sahibinin kimlik bilgilerine ihtiyaç vardır. E Devlet üzerinden sorgulama yapamıyorsanız Vergi Dairesi’nin resmi sitesi üzerinden de sorgulama yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

GİB TRAFİK CEZASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

GİB trafik cezası sorgulama işlemi için plakanızı girmeniz gerekmektedir. Bu noktada eğer özel plakanız var ise evet seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir. Daha sonra T.C. kimlik numarası veya Vergi Kimlik numarasından birini girmeniz gerekmektedir. Ardından da tescil tarihinizi girerek tamam sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Bu sayede açılan ekrandan kolaylıkla GİB trafik cezası sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bu ekranda ceza bilgileri seçeneğine tıkladığınızda, sorguladığınız aracın trafik cezası olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Trafik ceza sorgulama nasıl yapılır | E devlet,GİB,EGM


TRAFİK CEZASI ÖDEME NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

Kendinize ait aracınız üzerine, sürücü belgenizin üzerine, plakanızın üzerine ya da otoparka çekilen aracınız üzerine, işlenmiş olan trafik cezalarınızın ödemesini artık internet üzerinden yapabilirsiniz.

Trafik cezanızı öğrenmek için öncelikle, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web adresine giriş yapınız.

Hemen sonraki aşamada, açılan yeni sayfanın sağ tarafında bulunan ve Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi için lütfen tıklayınız yazan bölümü tıklayınız.

Daha sonra, açılan yeni sayfada bulunan başlıklar arasından Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme yazan seçeneğe tıklayınız ve burada bulunan; Plaka, Özel Plaka, T.C Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ve Tescil Tarihi bilgilerinizi yazınız.

Haberin Devamı

En son işlem olarak ise, bu aşamanın ardından, yine bu sayfada bulunan ve tamam yazan bölümü işaretleyiniz.

 E DEVLET TRAFİK CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

GİB TRAFİK CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

EGM TRAFİK CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ