SGK-SSK prim borcu sorgulama | SGK 4A Hizmet Dökümü alma

Güncelleme Tarihi:

SGK-SSK prim borcu sorgulama | SGK 4A Hizmet Dökümü alma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 09:49

SGK-SSK prim borcu nasıl sorgulanır? SGK 4A Hizmet Dökümünüzü E-Devlet üzerinden alabilirsiniz. E-Devlet üzerinden SGK 4A Hizmet Dökümü nasıl alınır? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

Haberin Devamı

SGK prim borcunuzu E-Devlet şifreniz ile sorgulayabilirsiniz. SGK 4A Hizmet Dökümünüze E-Devlet üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz. SSK-SGK prim borcunun şifresiz olarak sorgulama uygulaması kaldırılmıştır.
E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?
TC Kimlik Numaranız ile başvurduğunuz PTT Merkez Müdürlükleri veya yetkili şubelerden şifrenizi 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz.

ŞİFRESİZ PRİM BORÇ SORGULAMA UYGULAMASI DEVAM EDİYOR MU?
Vatandaşlar SGK prim borcu sorgulama işlemini internet üzerinden 2 farklı şekilde yapabiliyorlardı. Fakat şifresiz olarak yapılan online web tahsilat sistemi kullanıcılara kapatıldı. Bu nedenle hem borç sorgulamalarınızı hem de diğer işlemlerinizi sadece E-Devlet üzerinden gerçekleştirmeniz gerekir.

Haberin Devamı


SGK PRİM BORCU SORGULAMA
E-Devlet şifresi ile SSK üzerinden SGK (4B) prim borç sorgulama işleminiz için aşağıda verilen linke tıklamanız gerekmektedir.
SGK PRİM BORÇ SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!
İlk olarak;
- Yukarıda verdiğimiz linke tıklamalısınız. Sonra açılan pencerede "Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonuna basınız.
- Kimliğinizi doğrulayıp işleminize devam edebilmek için TC Kimlik Numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmelisiniz.
- Girdiğiniz bilgilerin doğru bilgiler olduğundan emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız. Bu son işlem ile SGK (4B) prim borç sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?
SGK ve SSK prim borçlarının ödenmesi, yıllarca özel sektöre hizmet veren tüm kişilerin kanuni hakkıdır. Prim ödemeleri çalışılmış olan her gün için ödenmesi gerekir. Firma kapsamında sigortasız personel çalıştırmak kanunen bir suçtur. Bu yüzden hangi sektör olursa olsun personel istihdam eden her firma mutlaka çalışanlarının SSK primlerini aksatmamalıdır. İşe aldığı gün itibari ile gerekli mercilere bildiride bulunarak, sosyal haklardan yararlanmalarına imkân sağlanmalıdır. Sigortasız işçi çalıştırmak bir suçtur. Fark edilmesi durumunda cezaları ağır olabilir.

Haberin Devamı



SGK 4A HİZMET DÖKÜMÜ ALMA

Öncelikle, E-Devlet üzerinden aşağıda linkini verdiğimiz linke tıklamalısınız.
SGK 4A HİZMET DÖKÜMÜ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!
İlk olarak;
- Giriş yaptıktan sonra e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.
- Açılan sayfanın üst tarafında bulunan bölümlerden işlem yapmak istediğinizi seçiniz ve hizmet dökümünüzü sorgulamanızı tamamlayınız.