Sağlık raporu nasıl, nereden alınır? Ehliyet için sağlık raporu alma

Güncelleme Tarihi:

Sağlık raporu nasıl, nereden alınır Ehliyet için sağlık raporu alma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2022 11:45

Sağlık raporu, bazı durumlarda kişilerden talep edilen belgelerden biri.Ehliyet alma veya ehliyet yenileme durumunda da sağlık raporu gerekmektedir. Sınav sürecini ile birlikte niteliğe sahip olan ehliyet için sağlık raporu, belirli kurumlardan temin edilebiliyor. Peki Sağlık raporu nasıl, nereden alınır? İşte ehliyet için sağlık raporu alma

Haberin Devamı

Bazı başvurularda sağlık raporu istenen belgelerden biri. Özellikle ehliyet alımında sağlık raporu zorunlu hale gelmiştir. Ehliyet için Sağlık Raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan özel sağlık kuruluşlarında, aile sağlığı merkezlerinde (eski adıyla sağlık ocağı), Sağlık Bakanlığı hastanelerinde ve Üniversite hastanelerinde alınabiliyor. Sağlık raporu üzerine kaşe ve imzasını atan doktor, raporu onaylayarak teslim eder.

SAĞLIK RAPORU NASIL ALINIR?

Sağlık raporu almak için bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekmektedir. Bu rapor aile hekimleri, özel tıp merkezleri, poliklinikler ve özel hastanelerden alınabiliyor. Sağlık raporu için kuruma gidildiğinde gerekli adımlar hakkında bilgi verilir.

İş için sağlık raporu ise aile hekimi veya iş yeri hekiminden alınabilmektedir.

Haberin Devamı

EHLİYET İÇİN SAĞLIK RAPORU NASIL ALINIR?

Ehliyet için sağlık raporu aile sağlık merkezleri, özel hastaneler ve tıp merkezlerinden alınabilmektedir. Bu rapor için de yetkili kişi yapılması gerekenler hakkında bilgi verir.

Sağlık raporu için;

2 adet biyometrik fotoğraf,
Kan grubu kartı,
Eğer kullanılıyora gözlük ya da lens kişinin yanında bulunmalı,
Varsa kullanılan protez belirtilmeli,
Sürekli kullanılan ilaçlar ve devam eden rahatsızlıklar bildirilmeli.