Pedagojik Formasyon başvuruları başladı | Pedagojik formasyonda yeni sistem

Güncelleme Tarihi:

Pedagojik Formasyon başvuruları başladı | Pedagojik formasyonda yeni sistem
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 13:55

YÖK pedagojik formasyonda yeni bir sisteme geçti. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için kontenjan durumu nedir? Hangi üniversiteler pedagojik formasyon veriyor? YÖK'ün yayınladığı listeye nasıl ulaşabilirim?

Haberin Devamı

PEDAGOJİK FORMASYONDA YENİ SİSTEM

YÖK, formasyon alımları ile ilgili yetkiyi üniversitelere devretti. Artık formasyon alımlarını her üniversite kendisi belirleyecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Fen Edebiyat Fakültesi mezunları için formasyon müjdesi verdi. YÖK, formasyon yetkisini, üniversitelere devretti.

Bu değişiklik ile eğitim fakültelerinde ikinci öğretim programları kaldırıldı, geçen yıl yaklaşık 54 bin olan ve eğitim fakültesi dışındaki mezunlara öğretmenlik yolunu açan pedagojik formasyon için de kontenjan bu yıl 15 bine düşürüldü.

Pedagojik Formasyon başvuruları başladı | Pedagojik formasyonda yeni sistem


HANGİ ÜNİVERSİTELER PEDAGOJİK FORMASYON VERECEK?

YÖK'ün internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı itibarıyla mezuniyet aşamasında olan öğrenciler ile mezunlar için başlatılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarının açılmasına izin verilen üniversiteler ve kontenjanları belirlendi.

Haberin Devamı

İsteyenler, üniversitelerin isimlerine ve kontenjanlarına YÖK'ün internet sitesinden ulaşabilecek.

PEDAGOJİK FORMASYON KONTENJANLARI NASIL BELİRLENİR?

Pedagojik formasyon programlarında her bir alana ayrılan kontenjanlar, program açmak için Yükseköğretim Kuruluna başvuran üniversitelerin talepleri ve kapasiteleri, ilgili alanda lisans eğitimi gören öğrenci ve mezunların yoğunluğu gibi durumlar dikkate alınmaktadır.
Bu nedenle her üniversiteye, eşit sayıda kontenjan ayırmak mümkün olmamaktadır. Program açılan her üniversite ilgili alanlardaki kendi lisans programlarını ve üniversite dışından başvurabilecek potansiyel adayları göz önüne alarak kendilerine verilen toplam kontenjanı alanlara göre bölmektedir.