MHRS hastane randevusu nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

MHRS hastane randevusu nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 11:36

Merkezi Randevu Sistemi, Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı kolay randevu alma sistemidir. MHRS ile nasıl randevu alınır? Alo 182 nedir? MHRS üzerinden aldığım bir randevuyu nasıl iptal edebilirim?

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı'nın uygulamaya soktuğu MHRS ile randevu almamız oldukça kolaylaştı.
Merkezi Randevu Sistemi, Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı kolay randevu alma sistemidir. MHRS ile birlikte hastane randevularını kolayca alabilen vatandaşlar artık hastanede sıra beklemek ya da evrak işlemleri ile uğraşmak zorunda kalmadan randevularını alabiliyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından dijital platformda hizmete açılan MHRS 'nin internet adresinden erişim sağlayabilen vatandaşlar tüm Türkiye’deki kamu hastanelerine randevu alma imkânına sahip olabiliyor.

Sağlık Bakanlığı’nın bu hizmet anlayışı çerçevesinde vatandaşlar 15 günlük periyotlar içerisinde uygun olan tarih ve saate randevu aldığında, randevusunun olduğu gün hastaneye randevu saatinden 30 dakika kadar önce giderek, sıra beklemeden ve vakit kaybetmeden uzman hekim tarafından muayene edilme hakkına sahip oluyor.

MHRS hastane randevusu nasıl alınır


MHRS SİSTEMİNDEN HASTANE RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Haberin Devamı

MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır. Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir.
Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır. İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır.

 MHRS ÜZERİNDEN AİLE HEKİMİNE NASIL RANDEVU ALINIR?

Sisteme giriş yaptıktan sonra sayfanın aşağısında Aile Hekimine Randevu Al butonuna tıklayarak saat ve günlerden size uygun olanı seçebilirsiniz. Ardından çıkacak sayfada yer alan bilgiler doğruysa randevunuzu kaydedebilirsiniz.

MHRS hastane randevusu nasıl alınır


ALO 182 DOKTOR RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından ALO 182 aranır. Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. Kimlik Numarası verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir. Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İPTALİ NASIL OLUR?

MHRS üzerinden aldığınız randevunuzu randevu saatinden 15 dakika öncesine kadar iptal etme imkanınız vardır. Sisteme şifrenizle giriş yaptıktan sonra sağ tarafta bulunan Randevu Geçmişi bölümüne tıklayınız. Buradan iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafında bulunan "İptal Et" butonuna tıklayarak randevunuzu iptal edebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası: