Mevlüt Çavuşoğlu kimdir? | Dışişleri Bakanı kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Mevlüt Çavuşoğlu kimdir | Dışişleri Bakanı kimdir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 15:42

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 64. hükümetin Dışişleri Bakanlığı görevine getirildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kimdir?

Haberin Devamı

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. hükümetin bakanlar kurulunda Dışişleri Bakanlığı görevine getirildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU KİMDİR?

Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968'de Alanya'da doğdu. Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitiren Çavuşoğlu, ABD Long Island Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisans yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Çavuşoğlu, 1993'te AÜ'de Avrupa Birliği Uzmanlığı eğitimini tamamladı. Mevlüt Çavuşoğlu, evli ve bir çocuk babası.

SİYASİ HAYATI

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşturulan 62. Hükümet'te Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Çavuşoğlu, 22'nci, 23'üncü ve 24'üncü dönemlerde Antalya milletvekili seçildi. Mevlüt Çavuşoğlu, Ocak 2013'te de partinin dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirildi. 23. dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Üyeliği, Bosna-Hersek Eş Raportörlüğü, Avrupa Demokratlar Grubu Başkan Yardımcılığı ve Sözcülüğü görevlerinde bulunan Çavuşoğlu, 2010 yılında seçildiği Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığı görevini 2 yıl sürdürdü.

UKRAYNA'DAN ÖDÜLLÜ

Çavuşoğlu, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç tarafından 2013'te Ukrayna Devlet Liyakat Nişanıyla ödüllendirildi.

3 DİL BİLİYOR

Avrupa Birliği Bakanı, Başmüzakereci ve Müzakere Heyeti Başkanı görevlerini de yürüten Çavuşoğlu, İngilizce, Japonca ve Almanca biliyor.