Kıvılcım Ural kimdir? Kaan Tangöze'nin sevgilisi Kıvılcım Ural kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Kıvılcım Ural kimdir Kaan Tangözenin sevgilisi Kıvılcım Ural kimdir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 11:53

60'lı yıllara damgasını vuran Mavi Işıklar grubunun eski gitaristi Fikret Ural'ın kızı olan Kıvılcım Ural kimdir? Adı Duman grubunun solisti Kaan Tangöze ile aşk dedikodularına karışan Kıvılcım Ural hakkında bilinmeyenler.

Haberin Devamı

Son dönemde Duman grubunun solisti Kaan Tangöze ile yaşadığı aşk ile gündeme gelen Kıvılcım Ural hakkında bilinmeyenler.

KIVILCIM URAL KİMDİR?

Kıvılcım Ural şarkıcı, şarkı yazarı ve oyuncudur. İstanbul doğumlu olan şarkıcı 60’lı yıllara damgasını vuran Mavi Işıklar grubunun eski gitaristi Fikret Ural’ın kızı. Babası sayesinde, müzikle iç içe bir çocukluk yaşayan Kıvılcım Ural, albüm yapmaya karar vermeden önce fotoğraf çekmiş, resim yapmış, bazı yapımlarda rol almış ama esas ilgisi müzikten hiç kopmamış.

 Müzisyen ailede doğan Kıvılcım Ural çocukluğundan beri müziğe düşkün olmuştur. İlk zamanlarda bestelerini arkadaşları ve yakın çevresiyle paylaşan Kıvılcım Ural müziğin yanı sıra kısa film, dizi, reklam ve müzik kliplerinde ekran yüzü olarak yer almıştır. Kıvılcım Ural son olarak "Rüya raporları" isimli müzik albümünü çıkarmıştır.

Haberin Devamı

KIVILCIM URAL - ADIM ADIM

RÜYA RAPORLARI ADLI ALBÜMÜNDEKİ PARÇALAR 

-Kapat Gözlerini 2013
-Tantana 2013
-Buralar Benimdi Eskiden 2013
-Şarkıcı Kadın 2013
-Şaraba Benzer 2013
-Bir Erkek Kuş 2013
-Adım Adım 2013
-Selami 2013
-Cumartesi Gecesi 2013
-Yağmurlar Altında 2013
-Suskun 2013
-Aşk 2013

DUMAN GRUBU SOLİSTİ KAAN TANGÖZE KİMDİR?

Kıvılcım Ural kimdir Kaan Tangözenin sevgilisi Kıvılcım Ural kimdir

5 Eylül 1973'te İstanbul'da doğdu. Şişli Terakki Lisesi, Bilkent Üniversitesi Otel Yönetimi ve Turizm Bölümü'nü bitirmiştir. ABD'de Seattle Üniversitesi'nde ekonomi üzerine yüksek lisans yapmıştır. Alternatif rock müziği yapan Duman grubunun solisti ve gitaristi. Solaktır. Tam adı Rıza Kaan Tangöze'dir.

10 Ekim 2002 tarihinde Türkiye güzeli sevgilisi Ahu Paşakay evinde intihar etmiştir. 24 Mart 2010 tarihinde 5 senedir birlikte olduğu manken Seçkin Piriler ile evlenmiştir. Kaan Tangöze' nin evlendiği eşi Seçkin Piriler'den Hakan ve Volkan Tangöze adında iki oğlu olmuştur.

MÜZİK KARİYERİ

ABD'de eğitimini sürdürürken Yakup Trana ile beraber müzik çalışmalarına da devam etti. Seattle'da yazdığı 'LaLaLa' isimli bir parçası ABD'de yayınlanan iki toplama albümde yer aldı. 1999 yılında, Batuhan Mutlugil ve Ari Barokas'la Duman'ı kurmuştur. Duman kurulmadan önce Ari Barokas ile birlikte Mad Madame isimli grunge/cover yapan bir grupları vardı.

Ocak 2006'da, Duman grubundan Batuhan Mutlugil ve Yakup Trana'yla beraber, Karanlıkta ve Tam Olsun adlı iki parçanın yer aldığı Karanlıkta isimli bir solo çalışma yaptı. Yeşim Salkım'ın Beyhude isimli parçasında vokal yaptı. Vokalistliğini yaptığı Duman grubunun şimdiye kadar 6 stüdyo albümü, 2 konser albümü ve 1 konser DVD'si vardır.

Haberin Devamı

FİKRET URAL KİMDİR?

Fikret Ural 7 Eylül 1964 tarihinde kurulan Mavi Işıklar adında Türk Rock müzik grubunun elektro gitaristidir.

Mavi Işıklar ,1964 yılında bir gazetenin çekilişlerinden birine katılarak, sahne alırlar ve çok beğenilirler. Grup üylerinin hepsi de aynı tip kıyafet giymişler ve müziklerini Amerikan tarzı olarak belirlemişlerdir. Müzikleri geniş beğeni toplamış grubu, ilk başlarda üniversitede okudukları için fazla hızlı yükselmek istemezler ve sadece bir sinema salonunda küçük konserler verirler.

Ancak 1964 Aralık ayında, Hürriyet gazetesi'nin tarihinde ilk defa düzenleyeceği Altın Mikrofon yarışmasına katılırlar. Sonuç ilk başta bekledikleri gibi olmayıp ikincilikle yetinseler de, aslında halk gözünde onlar birinci olmuş ve kısa sürede şöhreti yakalamışlardır.

Haberin Devamı

Amerikan tarzıyla başlasalar da daha özgün bir hale gelerek Batı müzik aletleri, tekniği ve tarzıyla modern Türk müziği oluştururlar. 1966 yılında Altın mikrofon müzik yarışmasında tekrar ikinci olurlar. Yine bu yıl Ankara Rüzgarı’nın yanına üç İngilizce şarkı katılarak yapılan plak en gürültü koparan bir yapım olmuştur. Eleştirmenlerden tam not alır ve aranjman yönünden çok kuvvetli” bulunur.

“Ankara Rüzgarı” Beatles’ın “Paperback Writer”ile liste başı olduğu, Marc Aryan, Peppino Di Capri ve Adamo tarafından parsellenen Top 10'a girmeyi başaran ender Türkçe şarkılardan biridir. Zaman zaman üyelerinde askerlik, yurt dışına gitme gibi nedenleriyle değişiklikler olan Mavi Işıklar grubu pijamayla şarkı söyleme, yatak odalarını sahneye getirme gibi ilginçliklere de imza atarlar.

Ancak grubun solisti Nejat Toksoy ile Orgcusu Metin Yavuzdoğan’ın aynı anda uzun süre vatani görev için gruptan ayrılmaları grubu yavaşlatır ve nihayet arabesk rüzgarının da etkisiyle müzik yaşamlarına nokta koyarlar.

Haberin Devamı

1990 yılında tekrar bir araya gelen grup 2000'li yıllarda bile eski hayranlarının yanı sıra yeni hayranlarının beğenisini toplayarak, şarkı söylemeye devam ettiler.

2011 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan "Öyle Bir Geçer Zaman ki" dizisindeki baş karakterlerden biri olan Mete'nin "İyi Düşün Taşın" şarkısını söylemesi ile yeniden gündeme gelmişlerdir. Necati'nin söylediği "Helvacı" isimli parçaları da bir hayli ses getirmiştir.