Öğretmen iller arası yer değiştirme tayin sonuçları açıklandı! İşte 2022 Öğretmen il dışı atama sonuçları MEBBİS ve e devlet sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen iller arası yer değiştirme tayin sonuçları açıklandı İşte 2022 Öğretmen il dışı atama sonuçları MEBBİS ve e devlet sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2022 22:55

Öğretmen il dışı atama sonuçları MEBBİS ekranı ve e devlet üzerinden açıklandı. 25-29 Temmuz arasında başvuruları alınan kadrolu öğretmenlerin 2022 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme sonuçları bugün erişime açıldı. MEB'in takvimine göre öğretmenlerin il dışı atamalarının 1 Ağustos'ta yapılacağı bildirilmişti. Ataması yapılan öğretmenler ilişik kesme işlemlerini bu hafta içerisinde yapabilecekler. Öğretmen iller arası yer değiştirme tayin sonuçları MEBBİS ekranından ve e Devlet sisteminden öğrenilebilecek. İşte, Öğretmen il dışı atama sonuçları sorgulama ekranı ve detaylar..

Haberin Devamı

Öğretmen il dışı atama sonuçları gündemdeki konular arasında yer alıyor. Öğretmen il dışı tayin başvuruları MEBBİS üzerinden ve personel.meb.gov.tr adresinden 25-29 Temmuz arasında alındı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın personel.meb.gov.tr internet adresinden yapılan açıklamada, "2022 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları"nın açıklandığı bildirildi. İşte öğretmen tayin sonucu sorgulama ekranı ve detaylar. 

İL DIŞI ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANDI 

İl dışı atama başvuru sonuçları MEB tarafından 1 Ağustos 2022  tarihinde erişime açıldı. Adaylar, MEBBİS üzerinden veya personel.meb.gov.tr adresi üzerinden İl dışı atama başvuru sonuçlarına erişim sağlayabilecek.

MEBBİS İL DIŞI ATAMA SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

E DEVLET İL DIŞI ATAMA SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Öğretmen iller arası yer değiştirme tayin sonuçları açıklandı İşte 2022 Öğretmen il dışı atama sonuçları MEBBİS ve e devlet sorgulama ekranı

ÖĞRETMEN İL DIŞI ATAMALAR NASIL YAPILIYOR?

Atama işlemleri, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

Bu duyurunun “D. 20 İl Kapsamında Yapılacak Başvurular” bölümü doğrultusunda yapılan başvurularda atama işlemi, diğer başvurulara ilişkin atama işlemleri sonuçlandırıldıktan sonra atama işleminden kalan münhal yerler dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.