Halis Aygün nereli, kimdir, kaç yaşında? Görevden alınan ÖSYM BaÅŸkanı Halis Aygün’ün biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Halis Aygün nereli, kimdir, kaç yaşında Görevden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün biyografisi
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 03, 2022 08:18

Halis Aygün ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Halis Aygün görevden alınmasının ardından gündemde yer alıyor. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, görevden alındı. Peki, Halis Aygün kimdir, kaç yaşında, nereli?

Haberin Devamı

Halis Aygün ile ilgili son dakika haberi gündemde yer alıyor. Halis Aygün’ün görevden alındığı Resmi Gazete içerisinde açıklandı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre; ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, görevden alındı. 1968 yılında Giresun’da dünyaya gelen Aygün, Ölçme, Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına 2018 yılında atanmıştı.

HALÄ°S AYGÃœN KÄ°MDÄ°R?

Halis Aygün 1968 yılında Giresun’da dünyaya gelmiştir. Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü mezunudur. 1992 yılında yüksek lisansını, 1997 yılında ise İngiltere'de London City University'de doktorasını yaptı.

Aygün profesör unvanını 2006 yılında aldı.ÂÖSYM BaÅŸkanı seçilmeden önce son olarak Kocaeli Ãœniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Dekan olarak görev yapıyordu.

Haberin Devamı

Kocaeli Üniversitesinde 7 yıl dekanlık, 10 yıl matematik bölümü başkanlığı görevlerinde bulunan Aygün, 9 yıldır da ÖSYM'nin Kocaeli ve Marmara Bölge Koordinatörlüğünü yürütüyordu.

Aygün'ün uluslararası hakemli dergilerde matematik alanında 51 makalesi, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunduğu 55 bildirisi var.

Aygün ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kalite Kurulunda üniversitelerin kurumsal değerlendirmesinde takım başkanlığı ve değerlendirici olarak da görevde bulundu.

Ölçme, Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına 2018 yılında atanmıştı.