Güncelleme Tarihi:
Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin personel alımı için süreç başlıyor. TTK işçi alımı başvurlarının ardından belirlenen tarihlerde Zonguldak, Bartın ve Karabük'te kura çekimi gerçekleştirilecek. Peki Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımı başvuruları ne zaman? TTK personel alımı başvuruları nereden yapılır? İşte detaylar...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Nisan günü Karadeniz doğal gazının devreye alınması töreninde verdiği 2 bin madenci alımında süreç başlıyor.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçi alımı başvuruları 25-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Yüz yüze başvurunun yapılmayacağını ifade eden Zonguldak İş-Kur İl Müdürü Okan Şentürk, “Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğüne alınacak 2 bin kişinin 1500 kişisi Zonguldak’a, 400 kişisi Bartın’a, 100 kişide Karabük’ün Yenice İlçesine alınacak olup 35 Eylül Pazartesi günü başlıyor.
Başvurular 29 Ekim Cuma günü de sona erecek. Başvuracak olan kişilerin ilçelerin gelmelerine gerek kalmadan Alo 170 iletişim hattından İş-Kur E-Şube üzerinden başvurularını yapabilecekler.
İl Müdürlüklerimize Karadeniz Ereğli müdürlüklerimize manuel fiziksel olarak başvuru gerek kalmadan işlemlerini 3 ilimizde de gerçekleştireceklerdir. Bu yönde vatandaşlarımızı bilgilendirmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın hiç bir sıkıntı yaşamadan sistem üzerinden gerçekleştirebilecekler” dedi.
Başvuruların Alo 170 ve İşKur internet sitesi üzerinden yapılacağını ifade eden Şentürk, “Bununla ilgili Sağlık Bakanlığının daha önce alımları oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığının alımları oldu. Belirtilen başvuru hatları üzerinden başvurular yapıldı. Burada da Türkiye genelinde ki başvurularda yoğunluk yaşanmadan herhangi bir mağduriyet yaşanmadığı gibi yapılacak başvurularda da Alo 170 ve internet üzerinden yapılacak başvurularda da sıkıntı yaşanmayacak” ifadelerine yer verdi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2000 yeni işçi alımı kura çekimleri 13 Ekim'de Zonguldak'ta, 20 Ekim tarihinde ise Bartın ve Karabük'te yapılacak.




