Güncelleme Tarihi:
MEB 20 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları sızdırıldı iddiasına Bakan Tekin'den açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 bin öğretmen ataması için başvuruların ardından sözlü sınavlar 1 Temmuz 2024 tarihinden başlamak üzere gerçekleşti. Mülakat sınavı sonrası değerlendirme sürecinin başlamasıyla beraber adayların gözü kulağı sözleşmeli öğretmen mülakat sonucu sorgulama ekranına çevrildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk'te canlı yayında soruları yanıtladı. Tekin 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarının yanlışlıkla açıklandığı iddiasını doğrulayarak, personel hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları Danıştay kararı sonrası belli olacak. İşte, MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir? İşte, ayrıntılar.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk'te canlı yayında soruları yanıtladı. Tekin mülakat sonuçlarının yanlışlıkla sızdırıldığı iddiasına şu yanıtı verdi:
Öğretmen atamalarını bilgi işlem daire başkanlığından bir kişi yanlışlıkla açmış, hakkında soruşturma başlatıldı.
Öğretmen adaylarımızın KPPS puanları ve mülakat puanları belli. Danıştay kararı bekleniyor. Biz yüzde 50 yüzde 50 olsun istiyoruz. Eğitimi okullarımızı çok önemsiyorum. Öğretmenlik mesleğinde mülakatı yapılması gereken uygulama olarak görüyorum. Öğretmenlikte mülakat olmasın diyenler var olsun diyenler var. Biz hukuka uygun şekilde mülakatları yapacağız. Adaleti tesis edecek her uygulamaya açığım. Özel okullar bile 8-10 mülakatla öğretmen alıyorlar.
Danıştay'dan karar çıktığı an atamalar yapılacak.
Sınav sonuçları ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Sözlü sınav sonuçları tüm adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak olup adaylar sonuçlarını kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecek. Konuyla ilgili bilgi geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.
Öğretmen atamaları sözlü sınav sonuçları süreç tamamlandıktan sonra ilan edilecek. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.



